OH Leuven wordt onthoofd: 'Deze 4 uitblinkers kunnen naar Belgische topclub'

OH Leuven wordt onthoofd: 'Deze 4 uitblinkers kunnen naar Belgische topclub'
Vrijdag 23 april 2021 - 10:00   I   door Redactie

OH Leuven sloeg dit seizoen allesbehalve een mal figuur in de Jupiler Pro League. Dat lijkt echter vervelende gevolgen te gaan hebben voor de promovendus. Enkele belangrijke spelers begeven zich naar de exit aan Den Dreef.

Spelmaker Xavier Mercier (31) is de eerste die lijkt te gaan vertrekken. Met zijn doelpunten en assists heeft de Fransman indruk gemaakt op enkele Belgische topteams. KRC Genk is geïnteresseerd, maar Antwerp lijkt met Mercier aan de haal te gaan. Op de Bosuil zien ze in Mercier de gedroomde opvolger voor Lior Refaelov. Er is zelfs al sprake van een mondeling akkoord.

Henry naar Gent?

Verder begeeft ook topschutter Thomas Henry (26) zich naar de exit bij OHL. De spits zette dit seizoen 21 keer de netten bol en dat is werkelijk niemand ontgaan. Anderlecht snuffelde al aan Henry, al lijkt de aanvaller op weg naar AA Gent. Trainer Hein Vanhaezebrouck is erg gecharmeerd en ziet in Henry zijn nieuwe nummer 9.

Club wil 2 spelers

Niet alleen de gouden connectie Mercier-Henry dreigt te vertrekken. OH Leuven moet ook vrezen voor een vertrek van doelman Rafael Romo (31) en Leicester City-huurling Kamal Sowah (21). Die twee staan immers bovenaan op het verlanglijstje van... Club Brugge.

Club Brugge klopte in een recent verleden al eens aan bij OH Leuven om het over Sowah te hebben, maar blauw-zwart werd toen snel wandelen gestuurd. Sowah is en blijft eigendom van Leicester City en zal daar niet zo makkelijk los te weken zijn. De Engelsen verlangen de nodige miljoenen.

(Lees verder onder de afbeelding)

Doublure voor Mignolet

In Romo ziet men bij Club Brugge de ideale doublure voor Simon Mignolet (33). Door het nakende vertrek van Ethan Horvath (25) zijn de Bruggelingen op zoek naar een nieuwe reservedoelman. De vraag is wel of Romo, die ook een goede band heeft met coach Marc Brys, bereid is om tweede viool te gaan spelen op Jan Breydel.

Hoe dan ook dreigt er een leegloop bij OH Leuven. Nadat de club door een slechte eindsprint al naast de play-offs greep, dreigt OHL nu een nog veel zwaardere klap te krijgen op de transfermarkt. Werk aan de winkel dus voor het bestuur.

Poll: Wie van hen vind jij de beste speler?

TAGS  I  OH Leuven  I  Anderlecht  I  AA Gent  I  Antwerp  I  KRC Genk  I  Club Brugge  I  Leicester City

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024