Marc Coucke pompt wellicht miljoenen in Anderlecht: "Deel van de oplossing"

Marc Coucke pompt wellicht miljoenen in Anderlecht:
Dinsdag 20 april 2021 - 20:00   I   door Redactie

Marc Coucke verdween een tijd geleden naar het achterplan bij RSC Anderlecht, maar dat neemt niet weg dat hij erg belangrijk blijft voor paars-wit. Zo heeft Coucke hoe dan ook de sleutel in handen om Anderlecht er opnieuw bovenop te krijgen.

Bij de RTBF en Sporza liet voorzitter Wouter Vandenhaute verstaan dat Coucke nog steeds van plan is om Anderlecht opnieuw naar de Belgische top te loodsen. "Toen Marc Coucke Anderlecht overnam, liep er veel mis. Er waren veel veranderingen en er werden excuses gezocht, waardoor iedereen argwanend werd", tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Vandenhaute.

"Het is nog te vroeg om te zeggen dat er nu wel stabiliteit is, maar de resultaten zijn beter en er is een basis om op te bouwen. Alle aandeelhouders hebben een paars hart. We gaan tot een goeie oplossing komen. Iedereen moet weten dat Marc Coucke de club als hoofdaandeelhouder wil blijven helpen", benadrukt Vandenhaute.

Investeren

De club helpen staat gelijk aan investeren. Dat is duidelijk. "In het begin was hij als voorzitter een deel van het probleem, maar nu moet iedereen begrijpen dat Marc een deel van de oplossing is. Hij speelt geen actieve rol meer bij Anderlecht, maar hij houdt van voetbal en is miljardair."

"Hij stelde me aan als voorzitter en we werken goed samen. Marc Coucke zal Anderlecht de volgende ­jaren helpen met veel projecten. We zullen - allemaal verenigd - terugkeren en Anderlecht zal weer nummer 1 worden. Ik zie ons binnen drie jaar kampioen worden. Volgend jaar willen we al dichter bij Club Brugge kruipen", besluit Vandenhaute.

Poll: Denk jij dat Anderlecht binnen dit en drie jaar verder zal staan dan Club Brugge?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024