Waasland-Beveren treft Seraing in strijd om degradatie, Moeskroen naar 1B

Waasland-Beveren treft Seraing in strijd om degradatie, Moeskroen naar 1B
Zondag 18 april 2021 - 19:52   I   door Redactie

Het doek is dan eindelijk gevallen voor Moeskroen. Niet eens door het niet verkrijgen van de licentie, maar wel door sportief onderuit te gaan. 1B is het lot van de Waalse club. Waasland-Beveren krijgt een herkansing tegen Seraing.

Club Brugge-Moeskroen 4-2

OHL-Waasland-Beveren 1-2

Louis Verstraete zal vanaf nu voor eeuwig onsterfelijk zijn voor Waasland-Beveren. Het zijn immers zijn doelpunten die de Waaslanders met een 1-2-zege op OHL voor de degradatie behoedden. Althans voor even. Want nu moet W-B het in twee matchen opnemen tegen Seraing.

Als het daarin niet beter doet dan de nummer twee van 1B, dan degradeert het alsnog. Wie dat sowieso doet is Moeskroen. Even leek de Waalse club op weg naar een mirakel toen Hamdi Harbaoui in minuut 51 de 0-1 binnenkopte op het veld van Club Brugge.

Maar al vier minuten later duwde Charles De Ketelaere de 1-1 binnen. Het sein voor blauw-zwart om door te duwen en dat resulteerde in de 2-1 van Hans Vanaken. Maar toen scoorde Silvestre de hoopgevende 2-2.

Kat met negen levens

Een kat met negen levens leek er niets bij. Tot Moeskroen in de slotfase alsnog de boot inging door een doelpunt van Lang. In Brugge konden ze het gejuich van Waasland-Beveren vanuit Leuven horen. Dost maakte er zelfs nog 4-2 van. Met evenveel punten, maar een overwinning minder moet Moeskroen het afleggen tegen W-B.

Eindstand competitie

16. Cercle Brugge 36 (11 zeges)

17. Waasland-Beveren 31 (8 zeges)

18. Moeskroen 31 (7 zeges)

Poll: Zal Seraing de promotie naar 1A kunnen afdwingen?

TAGS  I  Club Brugge  I  Moeskroen  I  OHL  I  Waasland-Beveren  I  Cercle Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024