Na nieuwe transfermijlpaal bij Club Brugge: "Dat voelt sensationeel aan"

Na nieuwe transfermijlpaal bij Club Brugge:
Zondag 18 april 2021 - 16:00   I   door Redactie

Club Brugge heeft zich de voorbije jaren opgewerkt tot de onbetwistbare nummer één van België. Waardoor het op de transfermarkt met steeds grotere namen kon uitpakken.

In HUMO werd deze week teruggeblikt op tien jaar Bart Verhaeghe bij Club Brugge. Daarbij werden verschillende partijen gevraagd wat er veranderd was. Onder hen ook acteur Rik Verheye, een fervent supporter.

«In eerste instantie: puur voetbalplezier", aldus Verheye. "Dat komt met bekers en titels, maar ook met wat er op het veld te zien is. Dat wij nu elke week voor voet­ballers als Simon Mignolet, Bas Dost en Noa Lang kunnen supporteren, voelt sensationeel aan."

"Dat is een weldaad, hè", vervolgt de West-Vlaming. "De komst van Mignolet was een kleine mijlpaal. Toen zeiden we in de tribunes: ‘Fuck, zó groot zijn we dus.’ Wat ons ook plezier doet, is dat voetballers gráág voor Club Brugge spelen, en er dus ook voor langere tijd blij­ven."

Vroege middeleeuwen

"Gasten als Ruud Vormer, Brandon Mechele en Hans Vanaken voetballen al sinds de vroege middeleeuwen bij ons, terwijl ze allemaal de kans heb­ben gehad om in het buitenland te gaan cashen. Maar ze weten wat ze hier hebben: ze worden goed betaald." Maar er is volgens Verheye nog veel meer dan dat.

"Ze lopen elke dag rond in een trainings­centrum dat zijn gelijke niet heeft in België, en spelen elk seizoen voor de knikkers. Club Brugge is een prachtige ont­kenning van de stelling dat de Jupiler Pro League een transit­competitie is – een plek waar talent even aanspoelt, en dan weer wegtrekt."

TAGS  I  Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024