Dit is de échte reden achter de fel besproken viering van Sambi Lokonga

Dit is de échte reden achter de fel besproken viering van Sambi Lokonga
Maandag 12 april 2021 - 14:00   I   door Redactie

Albert Sambi Lokonga (21) speelde zondag een vrij bleke partij tegen Club Brugge. In de slotfase gaf de middenvelder zijn wedstrijd alsnog kleur. Met een lekkere knal besliste Sambi Lokonga de klassieker én gaf hij zijn criticasters lik op stuk.

Sambi Lokonga liep naar de dichtstbijzijnde camera en maakte daar een statement door zijn vinger voor de mond te houden. Op die manier wilde hij duidelijk iemand het zwijgen opleggen. Maar wie dan precies?

Rits vijf keer beter

De 21-jarige Sambi Lokonga kreeg doorheen het seizoen al meermaals kritiek, maar volgens Het Nieuwsblad was de viering van de Anderlecht-speler voornamelijk gericht aan het adres van Glen De Boeck.

De gewezen coach haalde afgelopen weekend fors uit naar Sambi Lokonga. De Boeck noemde Mats Rits bijvoorbeeld vijf keer beter van Sambi Lokonga op de positie van Axel Witsel. Iets waar de jongere broer van Paul-José Mpoku niet blij mee was.

(Lees verder onder de afbeelding)

"Geen blabla"

"Mijn vinger op de mond? Dat is hoe de jonge spelers tegenwoordig vieren. Ik nam het over van Jérémy Doku, dus de betekenis moet je aan hem vragen", reageerde Sambi Lokonga nogal laconiek na de match.

Geen blabla, ik antwoord op het veld. Deze match had wel een persoonlijke betekenis, maar dat was vooral na mijn rode kaart in de heenronde tegen Club. We zijn er doorgekomen dankzij een sterke ploegprestatie. Het heeft geen zin om er één speler uit te lichten", sprak Sambi Lokonga verder nog.

"Kent die iets van voetbal, De Boeck?"

Het Nieuwsblad voegt er tot slot wel aan toe dat Sambi Lokonga heel duidelijk op de hoogte was van de uitspraken die De Boeck tijdens het voorbije weekend deed. "Wij weten ook dat de middenvelder dit weekend naar enkele vrienden stuurde: 'Kent die iets van voetbal, De Boeck?'", besluit de krant.

Poll: Begrijp jij de reactie en viering van Sambi Lokonga?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024