VAR helpt Club Brugge een handje na teleurstellende match op KV Kortrijk

VAR helpt Club Brugge een handje na teleurstellende match op KV Kortrijk
Zaterdag 03 april 2021 - 22:35   I   door Redactie

Club Brugge is met een slecht gevoel de interlandbreak ingetrokken en komt er met een even slecht gevoel weer uit. Nipte 1-2-winst bij KV Kortrijk wiste het 0-2-verlies van twee weken geleden tegen Antwerp amper uit.

De drie punten en naar huis, zoals dat heet. Veel meer viel er voor Club Brugge niet te onthouden na de zege bij KV Kortrijk. Met een grote dosis geluk, want voor hetzelfde geld was blauw-zwart puntenloos de paasvakantie ingetrokken.

Club Brugge begon slecht aan de match en kwam een paar keer goed weg. Na een afgekeurde goal van Derijck - met dank aan de VAR die tussenkwam - bracht ex-Bruggeling Zinho Gano de thuisploeg meer dan verdiend op voorsprong. 

Dat de Bruggelingen toch met een gelijkspel de kleedkamer introkken hadden ze te danken aan een magistrale treffer van Sobol. Een kanonschot waar geen houden aan was. De VAR dreigde nog maar eens roet in het eten te gooien omdat Dost in de baan van het schot zou hebben gestaan, maar deze keer ging ref Lardot niet op die vraag in.

Penalty

Maar nog vond de VAR het niet genoeg. Toen Sobol zich duidelijk liet vallen in het strafschopgebied nadat Derijck zijn rug met de hand streelde, zag Lardot daar een penalty in. Kan gebeuren, maar vreemd genoeg vonden ze dat in het busje na het zien van de beelden ook.

En zo kon Vanaken vanop de strafschopstip de zeer gevleide 1-2 binnentrappen. Bij KV Kortrijk baalden ze als een stekker en dat was na een uitstekende prestatie zeker te begrijpen.

Poll: Is dit een penalty volgens jou?

TAGS  I  Club Brugge  I  KV Kortrijk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024