Marc Van Ranst zet Club Brugge en Anderlecht stevig op hun plaats

Marc Van Ranst zet Club Brugge en Anderlecht stevig op hun plaats
Woensdag 31 maart 2021 - 14:30   I   door Redactie

Als het van de Pro League en de Belgische topclubs afhangt zitten er tijdens de play-offs opnieuw supporters in de stadions. Maar dat is buiten viroloog Marc Van Ranst én de besmettingscijfers gerekend.

In Het Laatste Nieuws laat de Pro League zich bij monde van woordvoerder Stijn Van Bever uit over de hoop om straks opnieuw voor deels gevulde stadions te spelen. "De protocollen zijn klaar. Sinds februari al", klinkt het. "Daarin is sprake van een bezettingsgraad van zo'n 35 procent."

Met name de topclubs - met Anderlecht en Club Brugge voorop - rekenen op de toelating om bij de start van de play-offs begin mei opnieuw fans toe te laten. Daarover was een constructief overleg met Binnenlandse Zaken, weet de krant. Maar door de nieuwe golf staan die gesprekken op een laag pitje. 

Viroloog Marc Van Ranst ziet het echter niet gebeuren. "Op één maand tijd kan veel gebeuren, maar de cijfers gaan nog steeds omhoog. Zolang we geen piek hebben bereikt, is het moeilijk om over termijnen voor versoepelingen te spreken."

Politiek moeilijk

Waarna hij het voorstel in Het Laatste Nieuws afschiet. "Ik zal het in voetbaltermen zeggen. In de jaren ‘90 en 2000 hadden we een generatie Rode Duivels die steeds zei: ‘Mathematisch kan het nog.' Als Estland met 11 goals verschil zou winnen van Duitsland, konden ze zich nog plaatsen, zoiets. In die situatie zit de Pro League nu."

Niet dus. "Als je wekelijks nog 300 hospitalisaties erbij krijgt, vind ik het moeilijk om je beloftes te maken of vast te houden aan eerder vooropgestelde versoepelingen", besluit Van Ranst. "Maar het ligt blijkbaar politiek moeilijk om die datums los te laten."

Poll: Is het realistisch om fans in de stadions te hebben tijdens de play-offs?

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  KV Oostende  I  KV Mechelen  I  Antwerp  I  Standard  I  Beerschot

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024