Club Brugge zwaar met de billen bloot: Miljoenentransfers brengen véél minder op

Club Brugge zwaar met de billen bloot: Miljoenentransfers brengen véél minder op
Vrijdag 19 maart 2021 - 11:30   I   door Redactie

Het is een sport van clubs om bij een uitgaande transfer te laten uitschijnen dat de speler in kwestie voor een zo hoog mogelijke som verkocht is. Kwestie van er beter uit te komen.

Zo ging Club Brugge er in de zomer van 2017 prat op dat José Izquierdo aan Brighton werd verkocht voor maar liefst 18 miljoen euro. CEO Vincent Mannaert klopte zichzelf op de borst dat de Gouden Schoen zo de absolute recordtransfer werd.

Maar omdat blauw-zwart straks naar de beurs trekt en om potentiële beleggers inzicht te geven in de werking van de club, is er een zogeheten 'prospectus' gepubliceerd. Waardoor iedereen de wérkelijke cijfers van Club Brugge kan inkijken.

En daaruit blijkt dat Brighton 'máár' 14,5 miljoen euro op tafel voor Izquierdo. Toch een stuk minder dan verkondigd. Hetzelfde verhaal voor Marvelous Nakamba die niet voor 12, maar wel voor 11,08 miljoen euro verkocht werd aan Aston Villa. En Bournemouth betaalde geen 18, maar wel 16,46 miljoen euro voor Arnaut Danjuma. 

Toch een meer dan behoorlijk verschil, al zijn er natuurlijk wel nog altijd mogelijke bonussen die er bij kunnen komen. Maar nu de ware cijfers toegankelijk zijn voor zowel pers als publiek, zal Club Brugge in het vervolg wellicht wat meer opletten om al te zwaar te gaan goochelen met miljoenen.

TAGS  I  Club Brugge  I  Brighton  I  Aston Villa  I  Bournemouth

maandag 26 september 2022

zondag 25 september 2022

zaterdag 24 september 2022

vrijdag 23 september 2022