John van den Brom gooit roer bij KRC Genk drastisch om voor bekermatch

John van den Brom gooit roer bij KRC Genk drastisch om voor bekermatch
Woensdag 03 maart 2021 - 18:00   I   door Redactie

KRC Genk leeft na de onverwachte zege op het veld van Charleroi een beetje op. Een beetje, want donderdagavond staat de kwartfinale van de beker tegen KV Mechelen op het programma.

En dat is een héél belangrijke match. Dat beseft ook John van den Brom. Verlies zou het beetje krediet dat de trainer van KRC Genk heeft opgebouwd alweer als sneeuw voor de zon doen verdwijnen. Zo fragiel is zijn positie. Dus grijpt de Nederlander zwaar in bij de voorbereiding op bekerpartij tegen KV Mechelen.

Want ondanks dat het een thuismatch betreft, gaan de Limburgers... op afzondering. Na de groepstraining woensdagnamiddag trekt de ploeg naar het Carbon hotel in het Genkse stadscentrum. “Het is goed om de voorbereiding op zo’n belangrijke wedstrijd eens op een andere manier aan te pakken”, aldus Van den Brom. 

Gezellig

“Op die manier willen we de bewustwording bij de jongens over het belang van deze wedstrijd nog iets vergroten", legt de coach uit. "We staan op drie matchen van een Europees ticket, zij het dan een voorronde-ticket voor de Europa League. Dus op die manier kun je relatief makkelijk je doelstellingen voor het seizoen halen en dat is een prijs."

"Normaal heb je natuurlijk stages en oefenkampen om die jongens eens voor een langere periode samen te hebben, door corona lukt dat nu niet. Dan is dit wel een goed moment. We gaan vanavond gewoon samen gezellig voetbal kijken - Cercle Brugge speelt op Anderlecht en is zondag de tegenstander van KRC Genk - en morgen volgt de team-tactische bespreking.” Hopelijk voor Van den Brom levert het wat op.

TAGS  I  KRC Genk  I  KV Mechelen  I  Anderlecht  I  Cercle Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024