'Genk-doelman Vukovic kan verrassende overstap naar andere Belgische topclub maken'

'Genk-doelman Vukovic kan verrassende overstap naar andere Belgische topclub maken'
Woensdag 24 februari 2021 - 10:00   I   door Redactie

Bij Genk is zijn verhaal ten einde. Dat heeft alles te maken met zijn aflopende contract dat in juni niet verlengd zal worden. Maar dat wil niet zeggen dat Danny Vukovic de Jupiler Pro League vaarwel zegt.

"Ik wil graag nog eens een WK meemaken", vertelt de Australische keeper, gevraagd naar zijn carrièreplanning in Sport/Voetbalmagazine. "Dat in Rusland vond ik fantastisch. Daarvoor zou het goed zijn als ik nog twee jaar in Europa kan blijven. Hier of bij een andere Europese club, met het oog op de nationale ploeg – mits we ons plaatsen." 

En bronnen melden dat die 'andere Europese club' wellicht een andere Belgische topclub dan KRC Genk zal worden. Vukovic wil met het oog op zijn familiale situatie immers liefst niet verhuizen en in een ander land nog maar eens een nieuw leven beginnen. 

Tweede keeper

Dat komt goed uit, want heel wat Belgische topclubs zijn voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe doelman. Antwerp met name. Anderlecht ook. Maar Vukovic heeft nog wel meer troeven. Op zijn 35ste heeft hij tonnen ervaring en kan hij ook perfect fungeren als tweede keeper aan de zijde van een (jonge) talentvolle eerste doelman.

Zoals hij nu bij KRC Genk doet met de 18-jarige Maarten Vandevoordt. Alleen ziet de Limburgse club die rol dus niet meer weggelegd voor hem. Afwachten wat de zomermercato brengt voor Vukovic. Maar dat hij gratis wegkan, is alleen maar een voordeel.

TAGS  I  Anderlecht  I  Club Brugge  I  AA Gent  I  KRC Genk  I  Antwerp  I  Standard

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024