Alweer zware klap voor Club Brugge: 'Corona helpt Dinamo Kiev opnieuw'

Alweer zware klap voor Club Brugge: 'Corona helpt Dinamo Kiev opnieuw'
Zaterdag 20 februari 2021 - 21:30   I   door Redactie

Het zijn zware dagen voor Club Brugge. Corona heeft lelijk huisgehouden in de gelederen en het is maar de vraag in hoeverre dat komende week invloed zal hebben op de resultaten.

Club Brugge leek vrijdagavond goed nieuws te krijgen, want de laatste coronatesten hadden geen nieuwe besmettingen aan het licht gebracht. Dus naast Lang, Vanaken, Rits, Denswil en Mitrovic moeten niet nóg meer spelers de thuismatch van maandag tegen OHL missen. En tegen AA Gent volgende zondag kunnen ze al gerecupeerd worden.

Maar voor de return tegen Dinamo Kiev is het vreemd genoeg een andere zaak. "Dat komt omdat de UEFA andere protocollen hanteert dan de Jupiler Pro League", schrijft Het Nieuwsblad. "In België worden spelers soms alsnog vrijgegeven als uit andere testen blijkt dat ze anti­lichamen hebben aangemaakt en dus coronavrij zijn, al wordt daar bij de voetbalbond niet graag over gesproken."

Neus

"Maar ook al zitten Denswil, Mitrovic en Vanaken dinsdag al een week in quarantaine, dan nog zullen ze bij de test van de UEFA waarschijnlijk een positief resultaat krijgen", stelt de krant. "De Europese voetbalbond hanteert namelijk maar één criterium: de uitslag van de PCR-test die via de neus wordt afgenomen."

"En daar blijven soms nog restjes virus plakken, ook als die persoon op dat moment niet meer besmettelijk is. Omdat de UEFA geen andere procedure voorziet, is daar dus weinig ruimte voor discussie." Maar wel opnieuw dikke pech voor Club Brugge, dat het nog maar eens zonder een aantal sterkhouders moet stellen.

Poll: Zal Club Brugge zich ook zonder het vijftal kunnen kwalificeren?

TAGS  I  Club Brugge  I  Dinamo Kiev  I  OHL

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024