Vincent Kompany zet Glen De Boeck te kijk na zware kritiek op Anderlecht

Vincent Kompany zet Glen De Boeck te kijk na zware kritiek op Anderlecht
Vrijdag 19 februari 2021 - 12:30   I   door Redactie

Iedereen heeft wel een mening over Anderlecht en al zeker over Vincent Kompany. Zo haalde Glen De Boeck, ex-paars-wit notabene, uit met kritiek op de filosofie en manier van voetballen.

Een niet eens verdoken, maar vergeefse poging om druk te zetten op Anderlecht, nadat hij eerder al had gesolliciteerd naar de post van assistent-trainer: dat is waar het interview dat Glen De Boeck vrijdag aan Het Laatste Nieuws gaf, eigenlijk op neerkwam. Al spaarde hij ook zijn kritiek op Kompany niet.

"Als je zó blijft voetballen, dan komt het niet goed”, aldus De Boeck, die hoopt om Nicolas Frutos op te volgen. “Een trainer moet inschatten welke filosofie mogelijk is met een team. Hij moet niet het omgekeerde doen: je kunt niet zomaar jouw filosofie d’office aanbrengen. Zo werkt het niet.”

Halve quote

Op de persconferentie voor de match tegen KV Kortrijk van zondagmiddag zette Kompany De Boeck op een subtiele manier te kijk. "Iedereen heeft recht op zijn mening", bleef de Anderlecht-trainer rustig. "Ik ga er niet in trappen om zelfs maar een halve quote te geven hierover.”

Poll: Is dit de beste manier om te reageren op kritiek?

TAGS  I  Anderlecht  I  KV Kortrijk

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024