Anderlecht grijpt mogelijk tóch drastisch in: "Stress neemt toe bij Kompany"

Anderlecht grijpt mogelijk tóch drastisch in:
Donderdag 21 januari 2021 - 09:00   I   door Redactie

Ondanks een deugddoende overwinning tegen Sporting Charleroi blijft het onrustig binnen RSC Anderlecht. Opmerkelijk genoeg wordt de druk van binnenuit opgevoerd. Zo zijn de meest recente uitspraken van Patrick Lefevere, onafhankelijk bestuurder bij RSCA, hoogst ongelukkig.

Lefevere is niet alleen manager bij wielerploeg Deceuninck-Quick Step, hij speelt ook een rol binnen Anderlecht. In het voorjaar van 2020 werd hij samen met onder meer Wouter Vandenhaute en Karel Van Eetvelt aan boord gehaald door RSCA-eigenaar Marc Coucke.

"Paniek is een slechte raadgever"

Het is onduidelijk wat Lefevere de Brusselse voetbalploeg tot dusver heeft bijgebracht. Wat zeker is, is dat ze zich bij Anderlecht toch verslikt zullen hebben toen ze de meeste recente uitspraken van Lefevere lazen. In de Sporza-podcast De Tribune gaf Lefevere aan dat hij te doen heeft met trainer Vincent Kompany.

"Ik heb wel wat te doen met Kompany. Hij is met luide trom binnengehaald, maar moet met enkele jonge paarden het seizoen redden", aldus Lefevere. "Het is nu alsof ze de eerste waaier gemist hebben en dan is het lastig om te recupereren. Hopelijk halen ze de Europa League, zodat ze nog wat geld kunnen incasseren. Anders wordt het heel moeilijk."

Grijpen Coucke en Vandenhaute in?

"Ik heb altijd gezegd dat paniek een slechte raadgever is, maar je voelt de stress bij zo'n Kompany wel toenemen", doet Lefevere nog een opmerkelijke uitspraak. Het geeft mogelijk aan dat de positie van Kompany tóch ter discussie staat binnen RSCA. Grijpen Marc Coucke en Wouter Vandenhaute dan toch in? Time will tell...

Poll: Vind jij het verstandig dat Lefevere dit zegt?

TAGS  I  Anderlecht

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024