Club Brugge-fans gaan over de schreef: “Dit kan gewoon niet”

Club Brugge-fans gaan over de schreef: “Dit kan gewoon niet”
Vrijdag 30 oktober 2020 - 22:00   I   door Redactie

Een vijftigtal supporters van Club Brugge heeft zich woensdag niet bepaald van zijn slimste kant laten zien. De fans in kwestie trokken naar het oefencomplex in Westkapelle, om de spelers bij hun vertrek naar Jan Breydel een hart onder de riem te steken. Iets wat in tijden van corona not done is.

Bij het afreizen van de spelersbus werd in de omgeving van het oefencomplex in Westkapelle onder andere pyrotechnisch materiaal gebruikt. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Buurtbewoners verwittigden rond 18.45 uur de politie, die met verschillende ploegen ter plaatse kwam. Er waren geen rellen, maar de Club-fans in kwestie pleegden wel een inbreuk op het samenscholingsverbod en hielden zich niet aan de coronamaatregelen.

“Zo’n 25-tal fans werden meteen geïdentificeerd”, zegt Isolde Van Eenooghe, woordvoerster van de lokale politie in Het Nieuwsblad. “Zij krijgen allemaal een proces-verbaal. Niet alleen door inbreuken op het samenscholingsverbod, ook op de voetbalwet. Want pyrotechnisch materiaal is daar verboden. We onderzoeken ook nog exact welke regels er nu allemaal overtreden zijn. Dergelijke toestanden kunnen in tijden van corona gewoon niet”, besluit Van Eenooghe.

Poll: Vind jij dat deze fans moeten worden bestraft?

TAGS  I  Club Brugge  I  Lazio

vrijdag 1 juli 2022

donderdag 30 juni 2022

woensdag 29 juni 2022