Frédéric Dupré wordt mogelijk hoofdcoach bij deze Belgische eersteklasser

Frédéric Dupré wordt mogelijk hoofdcoach bij deze Belgische eersteklasser
Vrijdag 13 september 2019 - 15:00   I   door Redactie

Frédéric Dupré (40) bouwde als speler een mooie carrière uit in de Belgische competitie. De verdediger kwam onder meer uit voor Zulte Waregem, Standard en Sporting Lokeren. Na zijn actieve carrière keerde Dupré terug naar de club van zijn hart: AA Gent.

Bij Gent is Dupré ondertussen opgeklommen tot assistent-trainer van Jess Thorup en is hij hoofdcoach van de beloften. Op termijn wil Dupré het ook eens proberen als hoofdcoach van een eerste elftal.

“Ambitieus zijn mag toch? Ja, natuurlijk zou ik dolgraag ooit hoofdtrainer van een eersteklasser worden", zegt Dupré in een gesprek met De Gentenaar. "Maar vraag me niet op welke termijn. Ik ben nooit een carrièreplanner geweest en voor mij is clubliefde ook geen loos begrip. Het is een droom om nu opnieuw aan het werk te zijn bij AA Gent, de club waar ik jarenlang als jeugdspeler actief was en ook mijn eerste stappen zette als prof.”

"Dat zou echt fantastisch zijn"

Het is goed mogelijk dat we Dupré in de toekomst T1 van Gent zien worden. “Hoofdcoach worden van AA Gent. Man, dat zou echt fantastisch zijn", aldus de ex-verdediger. "Dan is de cirkel helemaal rond. En zeker met Gunther Schepens, met wie ik als jonge speler nog de kamer beeld, als teammanager naast mij op de bank."

"Maar laten we realistisch blijven: ik heb geen haast en verwacht nu zeker niet dat ik al snel hoofdcoach word. Laat me maar in alle rust verder werken en we zien dan wel wat de toekomst in petto heeft.”

Poll: Denk jij dat er in Dupré een goede hoofdcoach schuilt?

TAGS  I  AA Gent  I  Lokeren  I  Standard  I  Zulte Waregem  I  voetbal

zaterdag 26 november 2022

vrijdag 25 november 2022

donderdag 24 november 2022