Nóg een Belgische match gefixt: 'Ivan Vukomanovic was de schuldige'

Nóg een Belgische match gefixt: 'Ivan Vukomanovic was de schuldige'
Maandag 15 oktober 2018 - 19:39   I  

Het schandaal in de Belgische voetbalwereld houdt iedereen bezig. Er loopt een grootschalig onderzoek naar fraude, witwaspraktijken en matchfixing in de Jupiler Pro League. Vorige week bleek al dat enkele wedstrijden gefixt werden, maar nu duikt er alweer een nieuw verhaal op.

In Humo onthult journalist Jan Hauspie dat spelersmakelaar Dejan Veljkovic ook járen geleden al wedstrijden liet fixen. Zo werd de match Lierse-Lokeren, in februari 2006, verkocht. Veljkovic was de spilfiguur, terwijl hij werd geholpen door... Ivan Vukomanovic, toenmalig speler van Lokeren. De Serviër was later ook nog trainer bij Standard.

"In februari 2006 ging Lokeren met 2-0 onderuit op het veld van Lierse. Een strafschop zette Lierse al vroeg op rozen, de schuldige was Ivan Vukomanovic. Lokeren-trainer Aimé Anthuenis had het meteen in de gaten en verving zijn Servische verdediger – die later nog trainer van Standard zou worden – door Hasi", staat er te lezen in Humo.

"Vukomanovic was één van de vele spelers die Veljkovic die avond op het veld had staan. Mooi verdeeld over beide ploegen ging het bijna om een volledig elftal. Spelers die elkaar door hun roots in de Balkan vaak beter kenden dan hun eigen ploegmaats."

Anthuenis nam meteen ontslag

"De drie punten kwamen Lierse goed van pas, en getuigen zagen Veljkovic later die avond vrolijk feestvieren met het Lierse bestuur. De volgende ochtend nam Anthuenis ontslag, geveld door een burn-out. Nooit zou hij ook maar één woord lossen over die bewuste wedstrijd."

Een anonieme getuige laat in Humo weten dat de match wel degelijk verkocht was en dat Veljkovic de spilfiguur was. 

TAGS  I  Lokeren  I  Lierse  I  Standard

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024