De Coninck verrast: "Hij is de beste transfer van Club"

De Coninck verrast:
Woensdag 26 september 2018 - 16:06   I  

Club Brugge haalde deze zomer heel wat nieuwe spelers in huis. Onder meer Arnaut Danjuma en Karlo Letica maakten al indruk, maar volgens analist Wim De Coninck is Wesley Moraes de beste transfer van blauw-zwart.

"Als targetman de beste spits in België", vertelt De Coninck over Wesley. "Desnoods als eenmansvoorhoede doet hij defensies pijn met zijn fysiek vermogen, werkkracht en onverzettelijkheid. Als hij nu ook nog de killer wordt, zoals op Gent, met een loepzuivere hattrick, dan is hij de beste transfer van Club, want hij is gebleven ondanks interesse uit het buitenland", klinkt het verder nog.

De Coninck ziet de aanvaller van Club Brugge ook steeds beter worden. "Wesley werd perfect bediend door Danjuma, Vormer en Cools bij zijn goals, maar hoe hij met zijn timing en positiekeuze Plastun en Bronn verraste, toont zijn progressie als afwerker. Hij wordt nog beter in een ploeg waar automatismen niet geneutraliseerd kunnen worden door de tegenstander."

"Als je tien keer komt kijken, ga je anders denken"

"Als je hem één keer ziet, denk je: hij heeft veel goeie dingen, maar soms ook momenten waarbij je denkt: dat is te weinig. Dat gaat hij blijven hebben, omdat hij zoveel uitzakt en zich zeer veel laat betrekken in het spel. Hij gaat ook veel voor de moeilijke oplossing. Maar als je tien keer komt kijken, ga je anders denken", besluit De Coninck.

TAGS  I  Club Brugge

woensdag 15 mei 2024

dinsdag 14 mei 2024

maandag 13 mei 2024

zondag 12 mei 2024