Scheidsrechter faalt alweer voor fysieke testen: "Schandalig"

Scheidsrechter faalt alweer voor fysieke testen:
Dinsdag 17 juli 2018 - 22:40   I  

Ook voor de scheidsrechters staat het nieuwe voetbalseizoen weer voor de deur. Niet alleen de spelers, maar ook de refs moeten fysiek in topconditie zijn om te kunnen presteren. Daarom moesten ze vandaag hun fysieke testen afleggen.

Vorig seizoen slaagden enkele (belangrijke) scheidsrechters niet voor hun fysieke testen. Dat mocht niet opnieuw gebeuren volgens scheidsrechtersbaas Johan Verbist. "Dat mag je gerust een debacle noemen. Vooral bij de assistenten was het schandalig. Uit wat ik al gehoord heb, blijkt wel dat ze de boodschap begrepen hebben en dat het dit jaar veel beter zal zijn. Ik verwacht dat iedereen zal slagen." Dat vertelde Verbist volgens Sporza.

De resultaten zijn deze keer wel beter, maar Frederik Geldhof is ook deze keer niet door zijn eerste zit. Vorig seizoen slaagde hij zowel in eerste als in tweede zit niet en werd hij pas in februari opnieuw opgevist. Ook deze keer liep het dus spaak. Zo weet Sporza dat "Geldhof faalde voor de sprinttest (6 sprintjes van 40 meter in 6 seconden) en hij gooide dan maar de handdoek in de ring."

Balans bij assistenten is zwaarder

Bij de assistenten is het verdict zwaarder. 

Bij de assistenten waren er meer problemen. "Kevin Dhondt (1A) faalde voor de fysieke test, Christophe Battiston (1A), Raf Eerdekens (1B) en Romain Devillers (1B) hadden een onvoldoende voor hun theoretisch examen. Op 23 augustus krijgen ze allemaal een herkansing." Dat schrijft Sporza.

 

Poll: Zijn die testen volgens jou zwaar?

TAGS  I  Jupiler Pro League

vrijdag 29 maart 2024

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024