Franse media maken Rode Duivels af: “Mbappé maakte de Belgen misselijk”

Franse media maken Rode Duivels af: “Mbappé maakte de Belgen misselijk”
Woensdag 11 juli 2018 - 09:30   I  

Frankrijk plaatste zich dinsdagavond ten koste van de Rode Duivels voor de finale op het WK in Rusland. Daags na de 1-0-overwinning van ‘Les Bleus’ zijn de Franse media lovend over hun nationale ploeg, maar sparen ze hun kritiek voor de Belgen niet.

De Franse sportkrant L’Équipe gaf verschillende Rode Duivels een onvoldoende. Romelu Lukaku en Marouane Fellaini moeten tevreden zijn met een 4 op 10, terwijl Mousa Dembele het moet stellen met een 3 op 10. De enige Rode Duivel die hoger scoort dan een 6 is Thibaut Courtois. Onze doelman kreeg 8 op 10.

Eden Hazard en Vincent Kompany kregen 6 op 10. Hazard kon nog wat indruk maken: “Hazard was de gevaarlijkste man bij de Belgen. Met zijn dribbels deed hij Pavard pijn, maar Umtiti en Varane hebben hem goed opgevangen. In de tweede helft dwong Frankrijk hem terug op zijn eigen helft, waar hij te ver stond om gevaarlijk te zijn”, schrijft de krant.

“Mbappé maakte België misselijk”

Roberto Martinez krijgt ook amper 5 op 10. L’Équipe stelt de tactische keuzes van onze bondscoach in vraag. “Zijn 4-2-3-1 was na het halfuur al uitgedoofd", klinkt het hard.

In Le Figaro strooien ze nog wat zout in de Belgische wonde. De analyse van de krant is spot on: "Een voorbeeldige verdediging en een unieke groep. De snelheid van Mbappé heeft de Belgen misselijk gemaakt", staat er te lezen..

 

Poll: Ben jij het eens met deze kritiek op de Rode Duivels?

TAGS  I  Mbappé  I  Frankrijk  I  Rode Duivels

maandag 26 september 2022

zondag 25 september 2022

zaterdag 24 september 2022

vrijdag 23 september 2022