Imke Courtois: "Hij kan Thomas Meunier vervangen op de rechterflank"

Imke Courtois:
Zondag 08 juli 2018 - 13:15   I  

Thomas Meunier speelde een beresterke partij tegen Brazilië. Hij hield Neymar uit de wedstrijd en maakte het de Brazilianen zelfs defensief moeilijk. Hij pakte wel geel, waardoor hij niet kan spelen tegen Frankrijk. Een enorme aderlating.

Toch heeft Imke Courtois een opvallende oplossing voor het uitvallen van Meunier. De logische oplossing is om Chadli op rechts te brengen en Carrasco op links, maar er staan nog enkele (kleine) vraagtekens bij de fitheid van Nacer Chadli.

Als Chadli niet fit geraakt zou Courtois durven spelen met Thorgan Hazard op rechts. "Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt een rechtstreekse wissel doorvoeren door Thorgan Hazard daar te zetten. Hij heeft dat ook tegen Engeland gedaan. Thorgan heeft veel offensieve kwaliteiten, maar die positie vraagt ook veel defensieve discipline", aldus Courtois aan Sporza.

Alderweireld?

Ook Toby Alderweireld zou die positie kunnen invullen, maar dan zou het offensief wat minder zijn volgens Courtois. "Als Chadli niet geblesseerd is, dan kun je hem op rechts zetten en Carrasco op links. Of Alderweireld een optie kan zijn? Dat kan, maar hij heeft die offensieve prikkel iets minder en dat zit toch echt in ons systeem."

Poll: Wie zou jij kiezen als Chadli niet fit geraakt?

TAGS  I  Courtois  I  WK  I  Rode Duivels  I  Meunier  I  Thorgan Hazard

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022