Martinez broedt vlak voor Brazilië op meesterplan met De Bruyne in hoofdrol

Martinez broedt vlak voor Brazilië op meesterplan met De Bruyne in hoofdrol
Donderdag 05 juli 2018 - 09:40   I  

Roberto Martinez zou achter de schermen al máánden bezig zijn met het duel tegen Brazilië. De bondscoach van de Rode Duivels hield bij de WK-loting in december al rekening met een partij tegen de Zuid-Amerikanen, en weet dus precies hoe hij het vrijdag wil aanpakken.

Stephan Keygnaert van Het Laatste Nieuws weet dat Martinez tijdens Brazilië-België een erg belangrijke ziet weggelegd voor Kevin De Bruyne. Meer dan ooit tevoren moet de spelverdeler van Manchester City er straks staan.

“Met drie middenvelders (Witsel, Fellaini, De Bruyne) plus schaduwspits Hazard moet het mogelijk zijn om de driehoek van Brazilië, Coutinho, Paulinho en Fernandinho, te neutraliseren en om zo voor evenwicht te zorgen in het percentage balbezit”, zegt Keygnaert in Het Laatste Nieuws.

"Als de Bruyne en Hazard top zijn..."

“Eenmaal Brazilië aan de bal is, kan Martínez het defensieve blok - de 3-5-2 wordt dan een 5-3-1-1 - iets lager plaatsen dan normaal. Om zodra het kan het wapen van de tegenaanval boven te halen. België heeft de beste counter ter wereld. Enter: Kevin De Bruyne. Hij wordt cruciaal. Meer dan ooit zal alles draaien rond Kevin”, weet Keygnaert.

De Bruyne moet de regie in handen nemen: “De Manchester City-middenvelder moet de aanzet geven van elke razendsnelle counter. Brazilië mag geen seconde de tijd krijgen om zich te reorganiseren. De Bruyne dient zo snel mogelijk de mensen op de flanken en in de spits te vinden. “Als De Bruyne en Hazard top zijn, gaan we Brazilië kloppen", is de echo van over het meer aan 'de Country Club'”, besluit Keygnaert.

Poll: Geloof jij dat De Bruyne vrijdag de match kan sturen?

TAGS  I  De Bruyne  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  Brazilië  I  Hazard

donderdag 8 december 2022

woensdag 7 december 2022

dinsdag 6 december 2022