Geen schoonheidsprijs, maar wel een kwartfinale voor Zweden

Geen schoonheidsprijs, maar wel een kwartfinale voor Zweden
Dinsdag 03 juli 2018 - 17:45   I  

Zweden en Zwitserland mochten vandaag onderling uitmaken wie het voorlaatste ticket voor de kwartfinales mocht ontvangen. Een aangenaam kijkstuk werd het niet, daarvoor was de kwaliteit langs beide kanten te laag. Zweden won uiteindelijk met 1-0.

De eerste helft begon nog goed en Zwitserland probeerde hoog druk te zetten, maar lang duurde dat niet. De zenuwen stonden strak gespannen, want voor beide landen was dit een gouden kans op een kwartfinale. Er vielen dan ook af en toe wat kansjes, maar die werden niet afgewerkt.

In de tweede helft kreeg de wedstrijd de goal die het verdiende, namelijk een hele lelijke. Emil Forsberg wapende zijn schot, maar de bal week af op de voet van Manuel Akanji. Die liet zo Yann Sommer kansloos en de Zwitsers moesten gaan achtervolgen.

De Zweden kropen nadien massaal achteruit en de Zwitsers speelden amper een kans bij elkaar. Granit Xhaka en Xherdan Shaqiri konden de Zwitsers niet redden en moesten met lede ogen toezien hoe Zweden na een zwakke wedstrijd de kwartfinale kon bereiken. Straks mogen Engeland en Colombia uitmaken wie het zal opnemen tegen de Zweden

Poll: Kan Zweden nog verrassen op dit WK?

TAGS  I  WK  I  Zweden  I  Zwitserland

zondag 29 januari 2023

zaterdag 28 januari 2023

vrijdag 27 januari 2023

donderdag 26 januari 2023