"Januzaj wordt verketterd na de kansloze nederlaag tegen Brazilië"

Zaterdag 30 juni 2018 - 13:04   I   door Redactie

Nico Dijkshoorn vindt dat de Rode Duivels tegen Engeland gewoon met het A-elftal hadden moeten beginnen. Hij vindt het de foute keuze van bondscoach Roberto Martinez om negen keer gewisseld te hebben. De Belgen wonnen uiteindelijk wel met 0-1.

"De Rode Duivels hadden historie kunnen schrijven", meent de Nederlandse columnist van Het Nieuwsblad. "Ze hadden met hun sterkste elf moeten beginnen omdat voetballen FIJN is. Omdat iedere wedstrijd een orgastisch genoegen kan zijn. Ze hadden alle cynische rekenmeesters kunnen laten zien dat België niet meedoet aan schema-voetbal."

"Het zou prachtig zijn geweest", vervolgt Dijkshoorn. "Stomverbaasde Engelsen, die graag wilden verliezen, maar niet met 13-0. De hele wereld zou een les hebben geleerd. Zo pak je dat aan, als liefhebber. Je wilt fijn voetballen, winnen en je dan verheugen op eindelijk een tegenstander van formaat. Alleen Adnan Januzaj begreep dat.

"Hij zal na de kwartfinale worden verketterd als u kansloos verliest van een ontketend Brazilië, maar hij is de werkelijke held. Hij vergat even hoe lelijk voetbal is geworden en scoorde, gewoon omdat hij daar zin in had. Prachtig. Een standbeeld voor die man. Later zal blijken dat hij het voetbal heeft gered."

Poll: Zal Januzaj kritiek krijgen als de Belgen in de kwartfinales eruit gaan?

TAGS  I  Januzaj  I  Rode Duivels

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024