Alderweireld doet zijn boekje open over de tactiek

Alderweireld doet zijn boekje open over de tactiek
Dinsdag 26 juni 2018 - 12:30   I  

De Belgische nationale ploeg heeft vertrouwen getankt na Tunesië. De 5-2 zege heeft de hele natie hoop gegeven en de Rode Duivels willen dan ook op hun elan doorgaan. Bondscoach Roberto Martinez denkt er echter over na om heel zijn opstelling te veranderen tegen Engeland. Ook Toby Alderweireld doet nu zijn boekje open over de tactiek.

Volgens Alderweireld moeten de Rode Duivels uitgaan van eigen kracht. “Elke trainer heeft zijn eigen aanpak (er wordt gerefereerd aan de tactiek onder Wilmots, nvdr). Wij proberen nu elke match te kijken waar we onze tegenstander pijn kunnen doen en daar op te trainen. Natuurlijk gaan we ook uit van kracht, maar op dit niveau moet je je tegenstander kennen en daarvan profiteren.”

Alderweireld zegt dat er veel andere systemen gebruikt worden. “Op het specifieke systeem met drie verdedigers wordt niet speciaal getraind. Je kan extreem doen over tactische systemen, maar soms is het maar enkele meters voor- of achteruit of naar links en rechts en je speelt een ander tactisch systeem, zoals we ook tegen Panama en Tunesië in sommige delen van de match hebben gedaan”, wordt Alderweireld geciteerd door Het Laatste Nieuws.

Gesloten trainingen

Ook trainen de Rode Duivels veel achter gesloten deuren, om niet teveel prijs te geven. “We proberen toch heel veel tactisch te trainen. Op details ook. Dingen die je beter probeert te doen dan in de match. Dan is het beter om dat in rust te kunnen doen en meer anoniem”, laat Toby Alderweireld weten tijdens een persconferentie in Rusland.

Poll: Vind jij dat de tactiek goed zit bij de Rode Duivels?

TAGS  I  Alderweireld  I  Martinez  I  Rode Duivels  I  WK

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024

zaterdag 13 april 2024

vrijdag 12 april 2024