Dit is hét ideale scenario voor de Rode Duivels

Dit is hét ideale scenario voor de Rode Duivels
Zaterdag 23 juni 2018 - 10:30   I  

De Rode Duivels liggen momenteel op schema in Rusland. Met drie punten staat België aan de leiding in Groep G dankzij een beter doelsaldo dan Engeland. Vandaag staat de tweede groepswedstrijd tegen Tunesië op het programma. De Rode Duivels hopen alvast op hét ideale scenario.

Tunesië heeft de punten nodig na de nipte nederlaag tegen Engeland. Dat betekent dat het Afrikaans land op een gegeven moment uit hun kot moet komen. Dat is uiteraard spek voor de bek van de Rode Duivels die dan naar hartenlust kunnen voetballen. Winst tegen Tunesië betekent 99% zekerheid voor de volgende ronde.

Als België wint van Tunesië staan de manschappen van bondscoach Roberto Martinez op zes punten. De enige manier om zich dan niet te plaatsen voor de volgende ronde is dat Panama wint van Engeland. En die kans is, in alle eerlijkheid, zéér klein. Plaatsing voor de volgende ronde zou België alvast veel rust geven. Eerder dit WK plaatsten Rusland, Uruguay, Frankrijk en Kroatië zich ook al voor de volgende ronde.

Luxepositie

“Dan zitten de Rode Duivels in een luxepositie voor de laatste ronde”, laat Het Nieuwsblad weten. België heeft dan zijn tegenstander in de tweede ronde maar uit te kiezen, want het is niet noodzakelijk aangewezen om eerste in de groep te worden. Al zullen geboren winnaars als de Rode Duivels altijd voor winst willen gaan in de laatste groepswedstrijd tegen Engeland.

Qua logistiek zou het overigens veel aangenamer zijn om tweede te eindigen. Dan gaat het geografisch zo: Moskou (tweede ronde), Samara (kwartfinale), Moskou (halve finale) en Moskou (finale). Als groepswinnaar gaat het er wilder aan toe. Rostov (tweede ronde), Kazan (kwartfinale), Sint-Petersburg (halve finale) en Moskou (finale). Aldus veel meer reizen.

Winst, gelijkspel, verlies

En kunnen de Rode Duivels zich ook kwalificeren als er puntenverlies wordt geleden? Als België wint is de kwalificatie aldus binnen als Panama niet wint van Engeland. Als de Rode Duivels gelijkspelen tegen Tunesië dan kan het doelsaldo nog een erg belangrijke factor worden. Als België verliest zal het er nog om spannen en is kwalificatie deze speelronde ook niet mogelijk.

Poll: Plaatst België zich vandaag voor de volgende ronde?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  WK  I  Tunesie

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024

zondag 21 april 2024

zaterdag 20 april 2024