Krijgen De Bruyne, Meunier en Vertonghen speciale opdracht tegen Tunesië?

Krijgen De Bruyne, Meunier en Vertonghen speciale opdracht tegen Tunesië?
Zaterdag 23 juni 2018 - 10:15   I  

In de eerste wedstrijd tegen Panama vielen er maar liefst acht gele kaarten. Drie langs de kant van België. Bondscoach Roberto Martinez liet na de wedstrijd ook meteen weten dat dit fel overdreven was en misschien wel een probleem kan vormen in latere fases op het wereldkampioenschap.

Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen en Thomas Meunier gingen allemaal in het boekje van de scheidsrechter. Zou de Spaanse keuzeheer hier rekening mee houden en later in de wedstrijd tegen Tunesië het drietal de opdracht geven om een geel karton te pakken? Zodoende missen De Bruyne, Vertonghen en Meunier enkel de derde wedstrijd in de groepsfase.

Als de Rode Duivels winnen van Tunesië is de volgende ronde al verzekerd. Dat betekent dat de laatste wedstrijd tegen Engeland enkel om groepswinst én de prestige zal gaan. Volgens Het Nieuwsblad moet Martinez hier serieus aan denken

'Expres' geel pakken

“Bondscoach Roberto Martinez wil niet ingaan op het gegeven dat, als de Duivels tegen Tunesië winnen, het opportuun zou zijn om die drie spelers in het slot van de wedstrijd een tweede geel te laten pakken", vindt Het Nieuwsblad.

"Dan zijn ze tegen Engeland geschorst, maar dan is ook de tweede ronde al binnen. Hij kan die drie tegen Engeland ook gewoon uit voorzorg laten rusten, maar de schorsingdreiging blijft dan wel tot en met de kwartfinale. Pas dan worden de kaarten geschrapt."

Poll: Vind jij dit een goed idee?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Martinez  I  De Bruyne  I  Meunier  I  Vertonghen  I  Tunesie

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024