Onverwachte steun: “Jouw land niet aanwezig, supporter dan voor België!”

Onverwachte steun: “Jouw land niet aanwezig, supporter dan voor België!”
Maandag 18 juni 2018 - 14:30   I  

De Rode Duivels zijn populair. De Belgische nationale ploeg heeft te maken met een zogenaamde gouden generatie en de verwachtingen zijn hooggespannen. Ook in het buitenland kijken ze met argusogen uit naar de prestaties van de Rode Duivels.

Zo meldt de Britse zakenkrant The Financial Times dat elke neutrale fan voor België zou moeten supporteren. “De Rode Duivels staan voor een idee. Dat natievorming subtieler en meer onderhandelbaar kan zijn dan de 'bloed en bodem'-variant, die veld heeft gewonnen sinds het vorige wereldkampioenschap”, wordt columnist Janan Ganesh geciteerd door HLN.

"De grote diversiteit van het elftal - spelers met wortels in Afrika, de Kaukasus, het Iberisch Schiereiland, de Maghreb, langs beide kanten van de Waals-Vlaamse breuklijn en de grootste exoot, Engeland - past in een commerciële Benetton-reclame uit de jaren 90. Toen was het hartverwarmend, nu voelt het als radicaal, bijna ketterij. Is jouw land niet op het WK, supporter dan voor België!” luidt de duidelijke boodschap.

Poll: Supporter jij volop mee tegen Panama?

TAGS  I  Belgie  I  Rode Duivels  I  Times  I  Panama  I  WK

donderdag 8 juni 2023

woensdag 7 juni 2023

dinsdag 6 juni 2023

maandag 5 juni 2023