Braziliaanse bondscoach doet verrassende uitspraken over Neymar

Braziliaanse bondscoach doet verrassende uitspraken over Neymar
Maandag 18 juni 2018 - 10:47   I  

Brazilië bleef zondag op een troosteloos gelijkspel steken tegen Zwitserland. Vedette Neymar leek negentig minuten lang tegen zichzelf te voetballen en na afloop van de match deed Braziliaans bondscoach Tite ook enkele verrassende uitspraken over zijn sterspeler.

"Neymar zit nog niet op 100 procent van zijn kunnen, maar hij fysiek wel al erg sterk", verraste Tite na afloop van Brazilië-Zwitserland. Tijdens de voorbije weken lieten ze bij Brazilië immers nog uitschijnen dat Neymar alweer de oude was na een blessure aan de middenvoetsbeentjes.

Maar dat blijkt dus nog niet het geval te zijn. Tite beseft dat Neymar nog niet top is. "Zijn sprint is indrukwekkend, al gaat hij nog steeds niet helemaal voluit", aldus de bondscoach. Maar toch eindigde Tite met een positieve noot: "Neymar is beter dan we hadden verwacht en hij is klaar om een geweldig WK te spelen."

"Neymar is niet de leider"

Tite benadrukte nadien ook dat het niet alleen om Neymar draait - al leek dat tegen Zwitserland wél het geval te zijn. "Het voelt voor mij niet alsof hij de leider is, onze kracht schuilt in de sterke band tussen alle spelers."

"Ik weet dat veel mensen Neymar wel mogen en veel andere niet. Het belangrijkste is dat de nationale ploeg een hechte groep is en dat iedereen zijn steentje bijdraagt. We zijn een sterke ploeg met een duidelijke speelstijl, we zijn tactisch sterk en kandidaat om het WK te winnen."

Poll: Gaat Neymar zijn beste vorm halen op dit WK?

TAGS  I  Tite  I  Neymar  I  Brazilië  I  Zwitserland

vrijdag 3 februari 2023

donderdag 2 februari 2023

woensdag 1 februari 2023