Nieuwe Rode Duivel klopt op de deur: "Na het WK opvolger van Kompany"

Nieuwe Rode Duivel klopt op de deur:
Donderdag 03 mei 2018 - 10:41   I  

Het is goed mogelijk dat het WK in Rusland het laatste grote toernooi van enkele ervaren Rode Duivels wordt. Zo is het niet uitgesloten dat Vincent Kompany (32) het straks voor bekeken houdt bij de nationale ploeg. Geen nood, want mogelijk zit zijn opvolger nu al klaar in de wachtkamer.

Zo wordt Brandon Mechele steeds nadrukkelijker naar voor geschoven als potentiële Rode Duivel. De 25-jarige verdediger doet het dit seizoen uitstekend bij Club Brugge en bondscoach Roberto Martinez houdt hem alleszins in de gaten.

"WK is te vroeg voor Mechele"

"Voor Mechele vind ik het nog net te vroeg", zegt Eric Van Meir over een mogelijke WK-deelname van de Club-speler. "Ik zou nog eerder Ciman of Boyata kiezen, door hun internationale ervaring. Na het WK, als Kompany en anderen stoppen, kan hij misschien aansluiten", klinkt het nog in Het Nieuwsblad.

Ook Johan Walem, selectieheer bij de nationale U21, spreekt uit over Mechele. “Als Martinez een pure verdediger wil, is Brandon de juiste optie. Er wordt weinig over hem gesproken, dat is een feit, maar Martinez heeft hem al vaak zien spelen en kent zijn kwaliteiten."

Vanheusden

Of Mechele na het WK ook daadwerkelijk Rode Duivel zal worden, blijft nog even afwachten. Bovendien zitten er ook nog enkele andere jongens in de wachtkamer. Denk maar aan Zinho Vanheusden (18), die onlangs debuteerde bij Standard.

Poll: Zou Mechele een goede opvolger zijn voor Kompany?

TAGS  I  Mechele  I   Club Brugge  I   Martinez  I   Kompany  I   Rode Duivels  I   Manchester City  I   Vanheusden  I   Standard

donderdag 18 augustus 2022

woensdag 17 augustus 2022

dinsdag 16 augustus 2022