Real Madrid zegeviert na zenuwslopende thriller

Dinsdag 01 mei 2018 - 22:42   I

Twee absolute grootmachten kwamen elkaar tegen in de halve finale van de Champions League. Het Spaanse Real Madrid tegen het Duitse Bayern München. De afgelopen jaren was Real altijd te sterk voor Bayern, en ook in de heenronde won het met 1-2 op het veld van de Duitsers. Na een zenuwslopende thriller gaat Real Madrid naar de derde opeenvolgende Champions League-finale.

Al na drie minuten maakte Bayern München 0-1. Josua Kimmich scoorde het openingsdoelpunt. Vijf minuten later stond het echter alweer gelijk. Karim Benzema legde de criticasters het zwijgen op en maakte de gelijkmaker.

De wedstrijd had een verschroeiend tempo en het was al snel duidelijk dat de Duitse landskampioen zich niet zomaar gewonnen ging geven. In de tweede helft kreeg het wel een enorme dreun. Benzema prikte na een ongelooflijke blunder van doelman Ulreich de 2-1 tegen de netten. Ronaldo kreeg een grote kans op de doodsteek maar liet het na te scoren.

James Rodriguez maakte het vervolgens weer spannend door de 2-2 onder Jesus Navas te schuiven. En spannend werd het ook. Real Madrid raakte onder grote druk en Bayern kreeg enkele grote kansen opgelegd. Die derde en beslissende goal kwam er echter niet. Real kan nu voor de derde opeenvolgende keer de eindwinst van de Champions League naar huis nemen.

Poll: Real Madrid is de verdiende winnaar?