Mulder over buitenspelfase Anderlecht-Club: "Dat is behoorlijk bedrieglijk"

Mulder over buitenspelfase Anderlecht-Club:
Maandag 16 april 2018 - 22:50   I  

Ook in Extra Time werd de buitenspelfase uit Anderlecht-Club Brugge besproken. Iedereen rond de tafel was het er over eens dat het buitenspel was. Al ging de discussie vooral over het moment van spelen. Het moment dat Wesley de bal raakt.

Daardoor is die lijn ook bedrieglijk volgens Mulder. "Het gaat niet om de lijn, maar wel om de voet van degene die de pas geeft. De lijn hangt af van het moment dat de voet tegen de bal komt. Volgens mij ziet daar ruimte tussen. Volgens mij kun je een lijn trekken op het moment dat je de bal raakt of iets later. Daar zit speling tussen. Dit is behoorlijk bedrieglijk", aldus Mulder.

"Daarvoor is buitenspel niet ingevoerd"

Ook Peter Vandenbempt stelt zich vragen bij die fase, want Club Brugge haalde eigenlijk helemaal geen voordeel uit die fase. "Dit is niet de reden waarom buitenspel is ingevoerd. Buitenspel is ingevoerd om uit een fase groot voordeel te halen. Daarom is dit zo onrechtvaardig. Als Diaby had mogen doorgaan, dan had achteraf (zonder de VAR) niemand gezegd dat dit onrechtvaardig was. Want Diaby haalt hier geen enkel voordeel uit", aldus Vandenbempt.

Poll: Snapt u de redenering van Vandenbempt?

TAGS  I  Club Brugge  I   Anderlecht  I   Diaby

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024