'Anderlecht verdient (minstens) 6 miljoen euro aan deze uitgaande transfer'

'Anderlecht verdient (minstens) 6 miljoen euro aan deze uitgaande transfer'
Donderdag 12 april 2018 - 12:03   I  

Het spreekt voor zich dat RSC Anderlecht zich in het tussenseizoen zal versterken. Marc Coucke en Luc Devroe kijken dezer dagen uit naar nieuwe spelers om de huidige kern van paars-wit veel en veel sterker te maken. Maar langs de andere kant zullen er ook enkele spelers andere oorden opzoeken.

Zo is het quasi uitgesloten dat Adrien Trebel volgend seizoen nog een speler van Anderlecht zal zijn. De Fransman kon in januari al naar Olympique Marseille, maar beloofde aan het toenmalige bestuur om tot het einde van het seizoen in Brussel te blijven. Het oude bestuur beloofde Trebel daarop dat het de speler in de zomer zou laten gaan.

Het valt nog even af te wachten hoe kersvers voorzitter Marc Coucke daarover denkt, maar in principe zal hij Trebel geen stokken in de wielen steken. De middenvelder van 27 acht zich klaar voor een stap hogerop en wil dolgraag in grotere competitie aan de slag. De Ligue 1 en de Bundesliga spreken Trebel bijvoorbeeld wel aan.

Anderlecht betaalde in januari 2017 nog 3 miljoen euro aan Standard om Trebel er weg te halen. Volgens L’Avenir zal paars-wit over enkele maanden minstens het dubbele (6 miljoen euro, nvdr.) opstrijken bij een vertrek van de speler. En zou de club meteen al wat meer geld in kas hebben om zelf nieuwe spelers vast te leggen.

Poll: Is Trebel 6 miljoen euro waard?

TAGS  I  Trebel  I   Anderlecht  I   Olympique Marseille

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024