Belangrijk nieuws over toekomst van Lierse

Belangrijk nieuws over toekomst van Lierse
Woensdag 04 april 2018 - 16:46   I  

Al wie 1B-club Lierse een warm hart toedraagt, beleeft tegenwoordig geen al te leuke periode. Het verdere bestaan van 'De Pallieters' hangt aan een zijden draadje, maar CEO Jan Van Elst blijft geloven in een goede afloop.

Woensdag heeft Lierse zijn licentiedossier verdedigd voor de licentiecommissie. De club hoopt in tweede zit alsnog een Licentie Betaald Voetbal voor het seizoen 2018-2019 in de wacht te slepen. Volgens sommigen onbegonnen werk door de vele problemen, maar CEO Jan Van Elst blijft strijdvaardig.

"Lierse blijft bestaan. We hebben contractuele bevestiging van Wadi Degla dat ze onze kortetermijnschulden betalen", aldus Van Elst in een korte reactie aan Het Laatste Nieuws. Het is in eerste instantie dat de Egyptenaren er voor zorgen dat Lierse gewoon kan blijven voetballen in play-off 2.

“De spelers zullen hun geld krijgen, de elektriciteit wordt betaald”, benadrukt Van Elst. Al blijft het afwachten of de Egyptische garanties zullen volstaan om straks ook effectief een licentie voor het profvoetbal in de wacht te slepen. De kans is immers groot dat de licentiecommissie de aanvraag zal weigeren. Voor Lierse is het in dat geval wachten op een nieuwe investeerder, zodat het vervolgens via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) alsnog een licentie kan bemachtigen. Momenteel lopen er gesprekken met een viertal kandidaat-overnemers.

Poll: Zal Lierse verder blijven bestaan?

TAGS  I  Lierse

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024