Speler van Club Brugge genadeloos afgemaakt: "Hij krijgt 3 op 10"

Speler van Club Brugge genadeloos afgemaakt:
Donderdag 22 maart 2018 - 08:06   I  

Club Brugge sloot de reguliere competitie af als trotse leider en begint met een voorsprong van zes punten op eerste achtervolger RSC Anderlecht aan play-off 1. Het was tot dusver een boerenjaar voor blauw-zwart, maar toch acteerde niet elke speler op topniveau.

Zo kende Club Brugge dit seizoen al de nodige problemen met zijn doelmannen. Ethan Horvath begon als eerste doelman aan het seizoen, maar moest in oktober plaats ruimen voor reservedoelman Guillaume Hubert. Omdat ook die door de mand viel, kreeg Ludovic Butelle onverwacht opnieuw een kans tussen de palen.

Butelle deed het lang niet slecht, maar opteerde in januari voor een transfer naar zijn oude liefde Angers. In het Jan Breydelstadion bleven ze niet bij de pakken zitten en haalde tijdens de transferperiode in één klap twee doelmannen: Vladimir Gabulov en Kenneth Vermeer. Eerstgenoemde kon niet overtuigen, terwijl die laatste momenteel eerste keus is.

Door de vele verschuivingen in doel is Horvath, die aanvankelijk dus nummer één was, nu pas vierde keeper. In het Paasrapport van Het Nieuwsblad wordt de Amerikaanse goalie bijgevolg volledig afgemaakt. "Eigenlijk niet relevant", wordt Horvath genoemd. "De Amerikaan verdween al sinds oktober naar het achterplan na meerdere keren mistasten en een gebrek aan vertrouwen tijdens het seizoensbegin. Is nu vierde keeper."

Transfer in de zomer?

In januari hoopte Club Brugge Horvath te verhuren, maar er diende zich niet meteen een club aan die de Amerikaanse goalie wilde overnemen. Het valt af te wachten wat ze in Brugge van plan zijn met Horvath, maar hij lijkt allesbehalve nog veel toekomst te hebben bij zijn huidige werkgever. Een transfer in de zomer behoort tot de mogeljikheden.

Poll: Zal Horvath ooit nog eerste doelman worden bij Club Brugge?

TAGS  I  Horvath  I   Club Brugge

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024