Serie A neemt opmerkelijk besluit over transfermarkt, volgt ook Pro League?

Serie A neemt opmerkelijk besluit over transfermarkt, volgt ook Pro League?
Maandag 05 maart 2018 - 22:23   I  

Het is een terugkerend probleem telkens weer, de transfermarkt die tot eind augustus duurt. De competities zijn dan al een tijdje aan de gang en toch kunnen spelers nog vertrekken en komen. Ongelofelijk vervelend voor de clubs die hun ploeg proberen samen te stellen. En net daar willen heel wat clubs komaf mee maken.

De clubs uit de Serie A zijn overeengekomen om de transfermarkt volgend seizoen vroeger te sluiten. Volgend seizoen begint de competitie op 19 augustus. Precies 24 uur daarvoor gaat de transfermarkt in de Serie A dicht. Clubs kunnen zich dan niet meer versterken.

Ook de Engelse clubs bereikten in september vorig jaar een overeenkomst. Het zal in de Premier League komend seizoen niet meer mogelijk zijn om spelers aan te trekken na 9 augustus. Verkopen kan dan weer wel nog.

Volgt Pro League?

Ook Belgische clubs spelen met dat idee, al is er een grote maar. Veel clubs wachten namelijk af om een beslissing te maken. Ze bekijken eerst wat andere competities zullen doen. De angst zit er namelijk in dat clubs nog kunnen kaalgeplukt worden zonder dat ze zich kunnen versterken. Dat willen ze koste wat het kost vermijden.

Carrasco als voorbeeld

Ook voor de wintermercato zou dit gelden trouwens. Zo konden Chinese clubs zich na januari nog versterken, terwijl de Europese clubs geen vervangers konden halen. Zo gebeurde ook met Yannick Carrasco, die in februari naar China vertrok.

Toen was trainer Simeone duidelijk. “Het zou beter zijn als we één deadline hadden voor iedereen. Dat wil zeggen dat spelers, clubs en trainers veel meer relaxed zouden zijn", aldus Simeone volgens Het Laatste Nieuws

Poll: Zou dit een goed idee zijn voor de Belgische transfermarkt?

TAGS  I  Seria A  I   Carrasco  I   Club Brugge  I   Anderlecht  I   Jupiler Pro League

maandag 4 maart 2024

zondag 3 maart 2024

zaterdag 2 maart 2024

vrijdag 1 maart 2024