Courtois neemt iemand heel opvallend in bescherming: "Niet zijn schuld"

Courtois neemt iemand heel opvallend in bescherming:
Zondag 20 november 2016 - 11:17   I   door Redactie

Eden Hazard liet zich onlangs ontvallen dat hij zich onder coach Antonio Conte veel beter in zijn voelt, dan onder José Mourinho. Ploegmaat Thibaut Courtois is het daar niet helemaal mee eens.

"Ik vind Mourinho nog steeds een topcoach", zegt Courtois in de Daily Mail. "Hij heeft mij de kans gegeven om te spelen bij Chelsea. Het is te makkelijk om alles in de schoenen van Mourinho te schuiven wat er fout is gelopen."

"Dat zie je wel vaak in het voetbal. Soms moet men eens verder kijken en ook eens andere mensen dan de coach in vraag stellen. Slechte resultaten kunnen ook de schuld zijn van de spelers. De ploeg van vorig seizoen was ook niet zo goed als die dat kampioen is gespeeld. "

Courtois is ook fan van de huidige coach Antonio Conte. "Het is een systeem dat zeer moeilijk is voor de tegenstander. De voorwaarde is wel dat de spelers het perfect uitvoeren. Maar we trainen daar elke dag keihard om het systeem perfect onder de knie te krijgen. Je ziet bijvoorbeeld dat Hazard zich heel goed voelt in dit systeem."

TAGS  I  Chelsea  I   Thibaut Courtois  I   Eden Hazard  I   José Mourinho  I   Antonio Conte

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024