Nederlandse pers niet mals voor Rode Duivels: "Arrogant"

Nederlandse pers niet mals voor Rode Duivels:
Donderdag 10 november 2016 - 11:35   I  

De Nederlandse pers heeft het gelijkspel tussen Nederland en België duidelijk niet goed verteerd. Vele Nederlandse kranten verweten de Rode Duivels een arrogante houding.

"De Belgen speelden de eerste drie kwartier met het Nederlandse elftal", schreef de Telegraaf. "De ‘Hollandse dominantie’ van de Rode Duivels leidde echter niet tot kansen, omdat de Belgen zich uiteindelijk verslikten in hun eigen gemakzucht, arrogantie en hautaine houding. Combinaties werden te lang doorgevoerd, terwijl de hakjes en technische hoogstandjes nergens anders toe dienden dan de ploeg van Blind in eigen huis te vernederen. Daar slaagde België dus niet in, waarbij zwaar meewoog dat bondscoach Martinez niet eens één van zijn vier meegenomen topspitsen een plaats in de basis gunde."

Ook in Trouw klonk dezelfde gedachte. "Oranje had zich naar zijn nieuwe status teruggetrokken om een meer getalenteerde tegenstander te weerstaan. De Belgen straalden graag uit dat de verhoudingen tegenwoordig anders liggen, maar tot veel leidden hun parmantige pasjes niet. Het verschil was toch groot met het machtsvertoon van Frankrijk, vorige maand in hetzelfde stadion. Goed, de drang zal nu minder zijn geweest, in dit oefenduel, maar dan nog kon weer eens worden geconcludeerd dat de Belgen zo goed, wereldtop, niet zijn als ze gauw denken."

Enkel AD had lof voor de Rode Duivels. “België, aanvallend met vrijwel al zijn topspelers, is op alle fronten de baas op het veld. Oranje kan weinig anders doen dan tegenhouden, hollend achter de beweeglijke Belgische voorhoede aan. Typerend voor de avond is een misser van Romelu Lukaku in de 78ste minuut, die op twee meter van de doellijn hoog overschiet. Vijf minuten later valt alsnog de onvermijdelijke gelijkmaker, al komt ook dat moment op curieuze wijze tot stand. Yannick Carrasco schiet van buiten het strafschopgebied, en via de kont van Veltman zeilt de bal met een hoge boog over Maarten Stekelenburg heen, vlak onder de lat: 1-1. Een doelpunt dat feilloos past in deze parodie op een voetbalwedstrijd.”

TAGS  I  Nederland  I   België

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024

maandag 15 april 2024

zondag 14 april 2024