Anderlecht niet meer te houden: 'Na Simic en Vertonghen alweer nieuwe naam op weg naar Brussel'

Anderlecht niet meer te houden: 'Na Simic en Vertonghen alweer nieuwe naam op weg naar Brussel'
Woensdag 17 juli 2024 - 15:00   I   door Redactie

Anderlecht houdt maar weinig opties over centraal achterin. Zeno Debast vertrok voor zo’n vijftien miljoen euro naar Sporting Lissabon en huurling Federico Gattoni keerde na afloop van het seizoen terug naar Sevilla. Zodoende moet paars-wit de achterhoede versterken.

Lange tijd zag het ernaar uit dat Jesper Fredberg geen aanwinsten wilde gaan halen, maar nu lijkt hij toch in gang geschoten te zijn. Zo wist hij het contract van Jan Vertonghen alsnog te verlengen en lijkt er bovendien met Jan-Carlo Simic nog een centrale verdediger bij te komen.

De Servisch jeugdinternational mag dan wel dicht bij een transfer naar Anderlecht staan, toch is de honger van Fredberg nog niet gestild. Zo wil hij een Ayberk Karapo naar Brussel halen. Karapo is een negentienjarige centrale verdediger die momenteel actief is in de Turkse tweede klasse bij Manisa FK.

Wil Anderlecht hem inlijven zal het wel de concurrentie moeten aangaan met de Turkse topclub Galatasaray, dat weet het Italiaanse Calcio Mercato te melden. Naast de ploeg uit Istanboel is ook Atalanta geïnteresseerd. De Turk heeft een marktwaarde van 1.1 miljoen euro.

 

 

Poll: Zijn de defensieve problemen met Vertonghen, Simic en Karapo opgelost?

TAGS  I  Anderlecht  I  Jan Vertonghen  I  Jan-Carlo Simic  I  Ayberk Karapo

zaterdag 7 september 2024

vrijdag 6 september 2024

donderdag 5 september 2024