Geel verliest slag om het eindrondeticket, Termien is kampioen

Geel verliest slag om het eindrondeticket, Termien is kampioen
Zaterdag 13 april 2024 - 21:51   I   door Redactie

De slag om het eindrondeticket tussen KVK Wellen en Verbroedering Geel is met 4-0 gewonnen door de Limburgers, drie goals en een assist van Bram Poell. Geel maakt nog kans op de eindronde, maar moet hopen op puntenverlies van Wellen. Termien is kampioen.

Geel-trainer Tom Schipper voerde twee wissels door na het 0-0-gelijkspel bij Berg en Dal vorig weekend. Verdediger Stijn Quintiens moest geschorst toekijken. Beau Ndiaye, die vorig weekend geblesseerd naar de kant moest, zat op de bank. In hun plaats kwamen spits Seppe Maesen en de balvaardige Zakaria Haid El Assiri. Bij Wellen wijzigde Emanuel Liefsoens zijn team op drie plaatsen na het 1-1-gelijkspel bij de buren van Zepperen-Brustem. Ybe Vanderhoeft en Lennert Vos zijn geschorst. klaas Houben verhuisde naar de bank. In hun plaats kwamen Jeroen Vanderheiden, Kevin Dieme en Jens Meeus.

Met hun trom, gezangen en bengaals vuur zorgden de Geelse supporters nog voor de wedstrijd voor een echte cupsfeer. Dat inspireerde ook de spelers. Al na vijf minuten kon Marijn Convents op links richting doelman Marten Schevenels gaan. De Geelse spits omspeelde de doelman, maar de teruggekeerde Kevin Dieme kon de bal op de lijn in hoekschop ontzetten. Seppe Maesen kopte de hoekschop van Edwin Wang over. Geel startte furieus.

Rechtstreeks binnen

De thuisploeg herstelde meteen het evenwicht en dwong enkele hoekschoppen af, maar die leverden niets op. De eerste bal tussen de Geelse palen was meteen raak. Aanvaller Bram Poell bracht een voorzet vanop rechts voor doel, maar de bal belandde voorbij alles en iedereen, doelman Oussayd Belkouch incluis, aan de tweede paal in doel: 1-0. De thuisploeg wilde de score verruimen. Jorrit Ponet kopte een voorzet van Arne Ramaekers over. Even later trapte Barend Winkels van dichtbij over.

Deklat brengt redding

Even over het half uur had Zakaria Haid El Assiri op rechts een ingeving. De Geelse nummer tien krulde de bal hoog over doelman Schevenels. De 1-1 leek er aan te komen, maar de dwarsligger bracht redding voor Wellen. Even later kopte David Wijns een vrije trap van Marijn Convents richting doel. Schevenels tikte het leer over. Ruststand 1-0.

Geel moest na rust op zoek naar de gelijkmaker. Wellen kon zichzelf met een tweede doelpunt extra ademruimte geven. De tweede helft was nog niet lang bezig of een vrijstaande Bram Poell mikte een schot naar de linkerhoek. Belkouch was geklopt, de tweede van de avond voor Poell: 2-0. Even later stoof Benjamin Brants op de counter naar Belkouch, maar die redde met de voet.

Uitblinker Poell

Een kwartier voor tijd gaf de thuisploeg Geel helemaal de doodsteek. Uitblinker Bram Poell schilderde een voorzet op het hoofd van Jeroen Vanderheiden, die doelman Belkouch het nakijken gaf. In de slotseconde bekroonde uitblinker Bram Poell zijn wedstrijd met zijn derde goal van de avond: 4-0. Meteen ook de eindstand. Met nog twee speeldagen te gaan staat Geel op drie punten van Wellen. Volgend weekend ontvangen de Zotten hekkensluiter Eksel. Wellen moet naar Pelt. Eendracht Termien won met 0-3 op het veld van Turnhout en kroont zich kampioen in 3de amateur B. (DJ)

KVK WELLEN: Schevenels - Haesevoets, Winkels, Dieme, Vanderheiden - Ramaekers, Haex, Ponet - Poell, Meeus, Brants.
VERBROEDERING GEEL: Belkouch - Wijns, Joosten, Hoebregs - D'Hondt, Wang, Robin, Kreydt - Haid El Assiri, Maesen, Convents.
DOELPUNTEN: 10' Poell 1-0, 51' Poell 2-0, 78' Vanderheiden 3-0, 90' Poell 4-0.
GELE KAARTEN: 43' D'Hondt (fout op Meeus) en Dieme (schermutseling), 45+2' Vanderheiden (fout op Haid El Assiri), 57' Haex, 61' Poell (fout op Haid El Assiri), 65' Maesen (fout op Winkels), 70' Haesevoets (trap op Wang).
VERVANGINGEN: 62' D'Hondt door Ndiaye, 75' Joosten en Robin door Van Geffen en Kayahan, 76' Haevoets door Houben, 85' Dieme door Cuypers, 89' Haex door Govaerts.
SCHEIDSRECHTER: Quinten Vanermen.
TOESCHOUWERS: 400.
 

TAGS  I  Geel  I  Wellen

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024