Geelse coach heeft vertrouwen in "balvaardige jongens die op kunstgras uit de voeten kunnen"

Geelse coach heeft vertrouwen in
Vrijdag 12 april 2024 - 16:30   I   door Redactie

Verbroedering Geel gaat zaterdag (20u) op bezoek bij KVK Wellen, de rechtstreekse concurrent voor een eindrondeticket. "Op kunstgras voetballen is altijd een voordeel voor de thuisploeg, maar we hebben ook balvaardige jongens", weet Geel-trainer Tom Schipper.

Met nog drie speeldagen te gaan, wordt de strijd in 3de amateur B voor de eindrondetickets opgevoerd. Nummer 5 KVK Wellen en nummer 6 Verbroedering Geel hebben beide 41 punten op drie punten van Pelt. Zaterdagavond staan de twee concurrenten oog in oog met elkaar op Wellense kunstgras.

Balvaardige jongens

Bij Geel lijken ze er klaar voor. "Alles loopt zoals het zou moeten lopen", vertelt Schipper. "We hebben deze week gewoon op ons eigen trainingsveld getraind. Je kan uitwijken en op een kunstgrasveld trainen, maar dat hebben we niet gedaan."

Dat hoeft voor De Zotten niet per se een nadeel te zijn. "Het is dubbel", zegt Schipper. "Spelen op kunstgras is sowieso altijd een voordeel voor de thuisploeg omdat zij gewoon zijn om er op te spelen. Ik was dat bij City Pirates ook zo gewoon. Maar met de jongens die we hebben en het technische vermogen dat zij bezitten, moeten we zeker ons mannetje kunnen staan. We hebben ook enkele jongens die op de korte ruimte en snelle ondergrond uit de voeten kunnen en balvaardig zijn."

Quintiens geschorst

Tom Schipper kan naast de langdurig geblesseerden Amin Oilil, Yannis Van Parys en Yusri Bouziane niet rekenen op Beau Ndiaye, die een trap in de zij kreeg tegen Berg en Dal. "Hij heeft de ganse week niet getraind. Het is nog niet zeker of hij de selectie haalt", geeft Schipper toe. "Voorts is Stijn Quintiens geschorst."

Voor beide teams is de eindronde zaterdag de inzet. "Het wordt zowel voor Wellen als voor ons een finale", weet Schipper. "Het is een cruciale wedstrijd op drie speeldagen van het einde. Je kan het eigenlijk niet mooier hebben. We moeten hetzelfde engagement, dezelfde wil en hongerigheid als vorige zondag tegen Berg en Dal op het terrein komen. Bij de jongens die deze week getraind hebben, voel ik dat wel. We zullen zaterdagavond zien in hoeverre we een slag kunnen thuis halen."

Resterend programma

Toch hoeft het voor Geel nog niet per se alles of niets te zijn. Het programma van KVK Wellen voor de twee resterende wedstrijden oogt niet gemakkelijk. Eerst een uitwedstrijd bij nummer 4 Pelt en daarna een thuiswedstrijd tegen leider Termien. Geel ontvangt nog hekkensluiter Eksel en gaat op de laatste speeldag op bezoek bij Zwarte Leeuw, maar wil het alles in eigen handen hebben, dan wint het zaterdag best tegen de Limburgers. (DJ)

De kern: Belkouch, Decoopman, Convents, D'Hondt, Haid El Assiri, Hoebregs, Joosten, Kayahan, Kreydt, Maesen, Robin, Van Geffen, Wang, Wijns.

TAGS  I  Geel  I  Schipper

dinsdag 21 mei 2024

maandag 20 mei 2024

zondag 19 mei 2024

zaterdag 18 mei 2024

vrijdag 17 mei 2024