Het verhaal van Geel: Zelfverklaarde titelkandidaat valt keihard door de mand

Het verhaal van Geel: Zelfverklaarde titelkandidaat valt keihard door de mand
Maandag 04 maart 2024 - 16:00   I   door Redactie

In mei kreeg Verbroedering Geel een nieuwe overnemer en een vernieuwd bestuur. Zoals u weet: zit het bedrijf achter Voetbal24 mee aan de knoppen. Een succesverhaal tot dusver? Sportief niet.

Waar de overname van pakweg Sporting Hasselt sportief meteen succes oplevert, is dat bij Geel niet het geval. Intern zijn positieve geluiden te horen over de werking en ook het financiële luik zou - in tegenstelling tot in het verleden - nu wel behoorlijk op orde zijn.

Dat resulteert echter (nog) niet op het veld. We spoelen even terug naar de zomer van 2023. We hoorden de beleidsmensen spreken over titelambities. Daar blijft in maart niets meer van over. Een schromelijke overschatting van de eigen spelerskern: anders kan je het niet noemen.

Trainers

Coach Peter Schrauwen werd in november al bedankt - na een reeks van zes wedstrijden zonder overwinning. Hij betaalde mee het gelag voor de torenhoge ambities, die niet met de realiteit strookten.

Met Tom Schipper werd een trainer aangetrokken die een pak ervaring heeft in het amateurvoetbal. Hij loodste vorig seizoen Cappellen naar eerste nationale. Ook hij botst op bepaalde limieten bij de Geelse spelersgroep. Schipper blijft volgend seizoen wel de coach van Geel, dat werd vorige week bevestigd. Binnen het bestuur horen we dat er veel vertrouwen is in de aanpak van de huidige coach.

Wat is er fout gelopen in de voorbije maanden bij Geel? Eerst en vooral was er de onrealistische verwachting van het bestuur dat dit Geel zou meedoen voor de titel. Daar is de club op sportief vlak niet rijp voor.

Foute communicatie

Daarnaast heeft het nieuwe bestuur relatief lang gewacht om sportief zijn stempel te drukken. Intern horen we dat er eerst orde werd geschept in het financiële luik en de structuur binnen de club. Dat is verre van onlogisch, maar het is dan wel erg contradictorisch om naar de buitenwereld toe om over de titel te spreken.

Er valt wel duidelijk te horen dat ook de beleidsmensen in Geel kritisch naar zichzelf kijken en het tot dusver gereden sportieve parcours. Het feit dat dit best kritische artikel van dezelfde werkgever als binnen Geel doorgang vindt, zegt daarover voldoende.

Vandaag maakt Geel nog kans op promotie via de eindronde in derde nationale, maar ook dat wordt een moeilijk verhaal. De resultaten van de Kempense club zijn zeer wisselvallig en het programma oogt nog behoorlijk zwaar, met nog verpaatsingen naar Berg en Dal (2de) en Zepperen-Brustem (3de).

Ontevreden vertrekkers

Bovendien heeft de nieuwe sportieve leiding in de club de touwtjes richting volgend seizoen wél stevig in handen genomen en zijn er toch behoorlijk wat transferperikelen en spelers die vertrekken. Dat zorgt voor enige onvrede in de spelersgroep.

Het is geen geheim dat Zakaria Haid El Assiri graag was gebleven, maar Geel hield het been stijf en gunde hem geen zaalvoetbal meer naast het veldvoetbal. Dat geldt nu overigens zo voor al de spelers. De twee partijen raakten er niet uit en El Assiri vertrekt. Zo zijn er nog jongens die met tegenzin vertrekken - zoals Dante Walen De Keyser.

Anderzijds zijn er maar weinig spelers die op basis van hun prestaties dit seizoen veel te eisen hebben. Ook daar kan je niet omheen. Geel haalde al stevige transfers binnen voor volgend seizoen (onder meer Toon Opdekamp van Termien en topschutter Thijs van Pol van Berg en Dal, red.).

Geen excuses

Intern heeft de club naar verluidt de zaakjes op orde. De fans verwachten echter resultaten en een promotie naar tweede, liefst op termijn naar eerste nationale. Als die promotie er dit seizoen niet komt, heeft Geel volgend seizoen alvast geen enkel excuus meer: de middelen, de accomodatie,... Alles is in Geel voorhanden, meer dan ooit.

Poll: Kan jij begrip opbrengen voor het feit dat het sportief niet meteen draait na een overname van een club?

TAGS  I  Verbroedering Geel

vrijdag 19 april 2024

donderdag 18 april 2024

woensdag 17 april 2024

dinsdag 16 april 2024