Geelse doelman blijft kritisch na goed rapport: "Ik had méér punten kunnen pakken"

Geelse doelman blijft kritisch na goed rapport:
Donderdag 29 februari 2024 - 11:00   I   door Redactie

Geel staat bovenaan het klassement van de clean sheets: 9 stuks. Doelman Oussayd Belkouch (28) hield de voorbije weken drie keer de nul en behoedde zijn team zondag in Nijlen voor een nederlaag. "Ik had méér punten kunnen pakken", blijft 'Den Ouss' kritisch.

Wat vind je zelf van jouw seizoen tot dusver?
"(Kritisch) Ik vind het matig."

En toch staat Geel met negen clean sheets aan de leiding in dat klassement?
"Ik heb geen serieuze fouten gemaakt. Ik heb geen punten verloren voor de ploeg, máár ik vind dat ik méér punten had kunnen pakken voor het team. Als ik streng ben voor mezelf had ik nog meer reddingen kunnen doen. Daarom vind ik het nog geen goed seizoen. Ik ben kritisch omdat beter kan én nog beter moet. Aan de winterstop maakte ik de balans voor mezelf op. Sindsdien ben ik mij nog extra gaan focussen om het niveau omhoog te krijgen, zowel individueel als op het niveau van het team. Maar je kunt alleen bij jezelf beginnen om hopelijk zo de rest van de ploeggenoten ook mee te krijgen."

Jouw zelfkritiek siert je.
"Ik ben een winnaar. Het team en het winnen staat boven alles. Ik probeer stabiel te zijn in de prestaties. Dat is een meerwaarde. Ik maak - hout afkloppen - niet te snel grandioze blunders waardoor ik voor mijn teamgenoten ook een betrouwbare factor ben waarop ze kunnen terugvallen. Omdat ik het spel voor mij zie, probeer ik ook mee aan te sturen en te coachen. Ik ben een lijnkeeper met goede reflexen, maar ben ook goed in het uitvoetballen. Maar op sommige velden in onze reeks moet je niet altijd het risico nemen. Dan moet een bal soms gewoon weg. Naast het veld ben ik een stuk rustiger en wijziger geworden naarmate ik steeds meer levenservaring opdoe."

Het scheelde niet veel of je was jaren geleden voetballer af?
"Klopt. Ik speelde bij de beloften van Club Brugge, maar kon er uiteindelijk niet doorgroeien. Soms loop je tegen een andere keeper of trainer aan. Maar in die periode speelde ik al in de jeugdreeksen van de Marokkaanse nationele ploeg en behaalden we met de U17 de achtste finale op het WK en de halve finale op de Afrika Cup. Dat was samen met Sofian Amrabat, die op het laatste WK nog de halve finale haalde. In Marokko, waar voetbal enorm leeft, was er een grote appreciatie. Vandaar mijn overgang naar Agadir. Ik was er 2,5 jaar. Ik speelde niet altijd. We hadden een ervaren keeper en ik was nog maar 20 jaar. Ik speelde wel in de bekermatchen. Dat was altijd voor 40.000 tot 60.000 toeschouwers, overweldigend. Na Marokko kreeg ik een aanbod uit Qatar, maar door het nakende WK waren de licentievoorwaarden voor het aantal buitenlandse spelers per ploeg verstrengd. Daarom waren ze opeens niet geneigd om een buitenlandse doelman te nemen, liever een veldspeler. Hierdoor zat ik even diep en heb ik een jaar niet gespeeld, tot Geel plots op de radar kwam. De rest is geschiedenis."

Sindsdien is dit jouw vijfde jaar bij Verbroedering Geel.
"Ik voel mij helemaal thuis bij Verbroedering Geel. Het is mijn tweede thuis.  Ik ken iedereen binnen de club en iedereen kent mij. Het zijn fijne mensen achter de schermen en supporters die hun club al jaren trouw steunen. Zij zijn terecht kritisch, maar zijn een meerwaarde als ze achter de ploeg gaan staan. Dat geeft ons extra procentjes. Ik ben sowieso niet iemand die vaak van club verandert. Ik heb in het verleden maar drie clubs gehad. Negen jaar bij Germinal-Beerschot, vijf jaar bij Club Brugge en nog 2,5 jaar bij het Marokkaanse Agadir. Bedoeling is dat ik deze zomer nog naar Geel verhuis. Zo ver gaat het. Ik heb nog een contract voor drie seizoenen."

Wat wil je daarin nog bereiken?
"Geel moet sowieso hoger spelen. Alles is hier aanwezig om dat ook te doen. De club is een project bezig waarin ze ook hogerop willen. Daarbij hoort ook de uitbouw van het stadion. Sportief gezien wil ik heel graag mee naar 2de amateur. En als het binnen mijn periode nog kan, dan wil ik met Geel ook nog naar 1ste nationale. Als je verder kijkt en ziet welke clubs in de Challenger Pro League spelen, clubs die hier in het Leunenstadion tegen Jong Genk spelen, dan hoort een club als Verbroedering Geel ook in dat rijtje tussen."

Als je hogerop wil, moet je zaterdag (20u) voorbij Witgoor Sport.
"Inderdaad. We moeten niet onder doen voor de teams in de top vijf. Alleen van Termien moeten we erkennen dat ze beter zijn. We moeten het wedstrijd per wedstrijd afmaken. Te beginnen zaterdag tegen Witgoor Sport. Dat is opnieuw een derby. We hebben we iets recht te zetten tegenover de supporters en de onszelf. We verloren er in de heenronde met 5-1. De mogelijkheden en kwaliteiten zijn er. We moeten de rug rechten. Het zijn nog acht wedstrijden om de eindronde te halen. We hebben het zelf in handen." (DJ)
 

Poll: Is Belkouch de beste doelman uit zijn reeks?

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024