Gestolen wereldtitel?: “VAR had goal van Messi om déze reden moeten afkeuren”

Gestolen wereldtitel?: “VAR had goal van Messi om déze reden moeten afkeuren”
Maandag 19 december 2022 - 11:00   I   door Redactie

Lionel Messi bezorgde Argentinië zondag het hoogst haalbare in het voetbal. Met twee doelpunten trapte hij zijn natie naar de wereldtitel.

Daags na die finale worden er nieuwe details onthuld over de wedstrijd. Zo zou Argentinië de titel gestolen hebben, dat meldt RMC. Het tweede doelpunt van Messi had volgens de regel afgekeurd moeten worden omdat er Argentijnse invallers op het veld stonden.

“De scheidsrechter had het allicht niet gedurfd om het doelpunt van Messi in de 108ste minuut van de WK-finale af te keuren, maar eigenlijk had hij het moeten doen”, klinkt het bij RCM. “De actie vond plaats in de tweede verlenging, bij een snelle tegenaanval.”

“Maar op basis van de beelden had de VAR het doelpunt kunnen (en zelfs moeten, als je de spelregels volgt) afkeuren omdat na de trap van Lautaro Martinez, die Lloris in de voeten van Messi duwde, meerdere Argentijnse invallers op het veld waren gelopen.”

Geen schande

De regel klinkt als volgt: "Als, nadat er een doelpunt is gemaakt, de scheidsrechter zich voor het spel hervat wordt realiseert dat er een extra persoon van het scorende team op het veld stond op het moment dat de goal werd gemaakt, dan moet de die afgekeurd worden.”

RMC geeft wel het volgende toe: “Geen reden om schande te roepen, want de Fransen stonden ook massaal op het veld toen Kolo Muani een gouden kans had op de 4-3, maar Martinez de redding van het toernooi verrichtte.”

Poll: Is Argentinië volgens jou de verdiende wereldkampioen?

TAGS  I  Argentinië  I  Frankrijk

woensdag 24 april 2024

dinsdag 23 april 2024

maandag 22 april 2024