Goal van WK-tegenstander Duivels gaat de hele wereld rond: “Magistraal!” (VIDEO)

Donderdag 17 november 2022 - 18:15   I   door Redactie

De Rode Duivels spelen op 23 november tegen Canada hun openingsmatch op de wereldbeker. Vier dagen later staat de wedstrijd tegen Marokko op de agenda.

De Marokkaanse nationale ploeg werkte donderdag een oefeninterland af tegen Georgië. Aan de rust staat het daar 2-0 in het voordeel van Marokko.

Youssef En-Nesyri en Hakim Ziyech stonden in de eerste helft aan het kanon bij de Marokkanen. Vooral de treffer van Ziyech is er één die alle monden doet openvallen.

De Chelsea-speler wist vanop 55 meter de bal over de doelman van Georgië in doel te werken. Ziyech lijkt alvast helemaal klaar voor de wereldbeker! Courtois is bij deze gewaarschuwd...

Jonge Belgen

Woensdag werd Anass Zaroury in extremis nog opgeroepen door de bondscoach van Marokko. Zaroury speelt bij Burnley en was lang een vaste waarde bij de jonge Duivels.

Zaroury mocht meteen zijn debuut maken van zijn bondscoach. Hij kwam in de 69ste minuut Ziyech vervangen. De wedstrijd eindigde op 3-0. Bilal El Khannouss kwam niet in actie.

Doelpuntenmakers:

5’ En-Nesyri 1-0, 29’ Ziyech 2-0, 72’ Boufal 3-0 (pen)

Poll: Zullen de Rode Duivels op de tweede speeldag winnen tegen Marokko?