'Déze duizelingwekkende cijfers voor contractverlenging Wouter Vrancken bij Genk'

'Déze duizelingwekkende cijfers voor contractverlenging Wouter Vrancken bij Genk'
Dinsdag 15 november 2022 - 16:00   I   door Redactie

KRC Genk belegde dinsdag een persconferentie om duiding te geven bij het nieuwe contract van Wouter Vrancken.

Om maar aan te geven hoeveel waarde de Limburgers hechten aan een langdurig verblijf van de coach die nog maar sinds begin dit seizoen aan de slag is in de Cegeka Arena. Vrancken tekende bij tot juni 2026.

Het Laatste Nieuws weet precies waarom de coach al zo snel een contractverlenging kreeg en goot dat zelfs in een artikel. "Dít zijn de cijfers van de straffe heenronde van Genk. De cijfers waarmee Vrancken zijn contractverlenging verdiende."

46 op 51 pakte het elftal van Vrancken in de heenronde. Enkel op de openingsspeeldag tegen Club Brugge werd verloren. Thuis liet Racing punten liggen tegen STVV. Die 0-0 was de enige wedstrijd waarin Genk niet kon scoren. De 46 punten zijn een clubrecord.

Individueel

Met 45 doelpunten is Genk de vlotst scorende ploeg van de competitie. Union (35 goals) en Club Brugge (34) volgen op gepaste afstand. Daarnaast heeft Racing ook de sterkste defensie in de Jupiler Pro League. Het incasseerde slechts 15 goals.

Ook individueel doet Vrancken zijn spelers uitblinken. Als bewijs daarvan: Paul Onuachu, is met 13 doelpunten leider in de topschuttersstand en Mike Trésor met evenveel assists koploper in het Pro Assist-klassement.

Poll: Vind je dat Vrancken zijn contractverlenging al verdient?

TAGS  I  KRC Genk

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024