'Blauw-zwart bestuur ontzet door verontrustend nieuws in het stadiondossier'

'Blauw-zwart bestuur ontzet door verontrustend nieuws in het stadiondossier'
Zondag 12 juni 2022 - 21:00   I   door Redactie

Los van de sportieve opbouw heeft Club Brugge nog andere katten te geselen. Waarvan het stadion het grootste pijnpunt is.

En daar viel nog maar eens slecht nieuws te rapen. Want de bouw van een nieuwe arena voor Club Brugge naast het huidige Jan Breydelstadion hangt rechtsreeks af van het gegeven of ook Cercle Brugge een nieuw stadion kan bouwen.

En daar zag het er even goed uit omdat maar liefst drie tegenpartijen hun bezwaren tegen de bouw ervan lieten varen. Met name de projectontwikkelaars Ghelamco, Novus en Bremhove. De Stad Brugge bereikte met hen een wederzijds akkoord.

Maar het grote probleem is dat er nog een vierde partij is die alles blokkeert aan de Blankenbergse Steenweg: Groen vzw Brugge. "We betreuren die houding, want dit kan het dossier jaren vertragen", aldus burgemeester Dirk De fauw in Het Laatste Nieuws.

Vernietigen

Er is volgens de krant nu ook een reële kans dat de Raad van State het project weer vernietigt op basis van de bezwaren van die vzw. De Fauw: "Ondanks verregaande toegevingen. Uitspraak volgt in oktober.

Poll: Denk jij dat het nieuwe stadion van Club er ooit nog komt?

TAGS  I  Club Brugge  I  Cercle Brugge

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024