Peter Vandenbempt reageert geschokt op loting Duivels: "Dát is pure waanzin"

Peter Vandenbempt reageert geschokt op loting Duivels:
Vrijdag 01 april 2022 - 11:30   I   door Redactie

Om 18u00 wordt er geloot voor het WK in Qatar. België zal in de eerste trommel zitten en vermijdt dus sowieso een hele resem toplanden. Peter Vandenbempt blikte vooruit op de loting.

"Ik vind het goed om minstens één stevige tegenstander te hebben in de groepsfase", zei de analist en commentator bij Sporza. "Bij een te zachte aanloop loop je het risico om verrast te worden in de achtste finales." Zelf had hij - net als iedereen - ook enkele voorkeuren.

"Bij een aantrekkelijke loting hoop je op Denemarken of een derby tegen Nederland, Servië en Canada. Maar let op: tegen die drie ploegen kan je er ook uitliggen", stelde hij. Die loting is echter niet mogelijk, aangezien er drie teams van UEFA bijzitten.

Roberto Martinez gaf eerder al aan dat hij zo laat mogelijk aan de aftrap wil verschijnen. "Het wordt belangrijk om laat uit de trommel te komen", vindt ook Vandenbempt. "Doordat het toernooi in november gespeeld wordt - ik blijf dat waanzin vinden - is er een week voor de openingsmatch nog competitievoetbal."

Poll: Waanzinnig dat spelers zo weinig recuperatietijd krijgen voor het WK?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Denemarken  I  Nederland  I  Servië  I  Canada

dinsdag 23 juli 2024

maandag 22 juli 2024

zondag 21 juli 2024

zaterdag 20 juli 2024