Ruben Van Gucht neemt afscheid: "Dit was het dan. Pijnlijk"

Ruben Van Gucht neemt afscheid:
Dinsdag 06 juli 2021 - 20:00   I   door Redactie

Ruben Van Gucht zag zijn drukke EK-zomer abrupt tot een einde komen. De uitschakeling van de Rode Duivels betekent meteen ook dat de VRT-journalist onze nationale ploeg niet meer kan volgen op EURO 2020. Van Gucht reageert teleurgesteld.

So, this was it. Einde van het EK, ook voor mij. Altijd pijnlijk en een domper op de feestvreugde, zo’n uitschakeling”, opent Van Gucht op Instagram. “De gouden generatie blijft een uitzonderlijke generatie voetballers die ons al heel veel mooie momenten heeft bezorgd, maar is op z’n limieten gebotst tegen een ploeg die de Duivels overklast heeft op techniek, beweging aan en zonder de bal, grinta.”

"De verdienste van het WK is grotendeels uitgeveegd"

“En het is maar zeer de vraag of deze Rode Duivels in staat zijn om een gelijkaardig type voetbal te brengen. De Belgen zijn doorheen de jaren geswitcht naar een zakelijke, klinische, gecontroleerde benadering van hun matchen in de hoop dat hen dat niet meer dezelfde ontgoocheling als in 2018 tegen Frankrijk zou opleveren. Dat is achteraf de verkeerde keuze gebleken”, toont Van Gucht zich kritisch.

“Niet alleen is België in een vroeger stadium uitgeschakeld, vooral heeft het zich uit de harten van de voetballiefhebber gespeeld met de prestaties op het voorbije EK. Ooit geroemd voor het fantastisch mooie voetbal, zal niemand België na dit EK nog naar voor schuiven als een knap voetballend elftal. De verdienste van een mooi WK is daarmee grotendeels uitgeveegd.”

(Lees verder onder de afbeelding)

"Alles met pek en veren overgieten zou verkeerd zijn"

Van Gucht sluit af met mooie woorden. “Deze ploeg heeft ook zijn merites en die zijn niet min. Vier grote kampioenschappen na mekaar bij de laatste 8, er is geen enkele generatie Belgen die dat voor mekaar kreeg."

"Het had meer kunnen/moeten zijn, maar alles met pek en veren overgieten zou verkeerd zijn. Tot slot, gefeliciteerd Italië, fantastische wedstrijd gespeeld, prestatie van zeer hoog niveau een hele wedstrijd lang.”

TAGS  I  Rode Duivels

vrijdag 26 april 2024

donderdag 25 april 2024

woensdag 24 april 2024