Opnieuw klap voor België vlak voor clash met Italië: "Dramatische gevolgen"

Opnieuw klap voor België vlak voor clash met Italië:
Dinsdag 29 juni 2021 - 13:00   I   door Redactie

De Rode Duivels knokten zich met een voorbeeldige mentaliteit en een groot strijdershart richting de kwartfinales op het EK. Vrij van zorgen is onze nationale ploeg echter nog niet geweest op dit toernooi...

Het potige en fysieke spel van Portugal eiste zijn tol. Kevin De Bruyne viel uit met een kwetsuur aan de enkel, Eden Hazard moest naar de kant met last aan de hamstrings. Allebei zijn ze onzeker voor het duel tegen Italië van nu vrijdag.

Het is de zoveelse klap voor de Rode Duivels. Roberto Martínez en co staan met de rug tegen de muur. Het is bidden dat De Bruyne en Hazard speelklaar geraken. Als we zonder de twee sterren moeten aantreden, wordt het niet simpel tegen Italië.

"Zo'n verhaal is eindig"

"Het forfait van Hazard én mogelijk van De Bruyne tegen Italië zou dramatische gevolgen hebben", merkt journalist Stephan Keygnaert op in Het Laatste Nieuws. "De andere alternatieven (naast Mertens), Yannick Carrasco en Jérémy Doku, hebben niet dezelfde rust en metier in hun voetbal-DNA."

"Het zou betekenen dat de Rode Duivels mogelijk nóg meer dienen in te zetten op karakter, passie en weerbaarheid. Maar zo'n verhaal is hoe dan ook eindig", ziet Keygnaert het nogal somber in voor onze nationale ploeg.

Poll: Denk jij dat de Rode Duivels zonder Kevin De Bruyne en Eden Hazard van Italië kunnen winnen?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Italië  I  KRC Genk

zondag 12 mei 2024

zaterdag 11 mei 2024

vrijdag 10 mei 2024

donderdag 9 mei 2024