Rode Duivel: "Henry stoeft vooral over zijn verleden"

Rode Duivel:
Maandag 09 juli 2018 - 13:21   I   door Redactie

Thierry Henry is het geheime wapen bij de Rode Duivels. Hij heeft een grote invloed, zo wordt overal verteld. Het Nieuwsblad is daar echter niet van overtuigd. De krant citeert zelfs een Rode Duivel.

"Zijn bijdrage hoeft niet overschat te worden. Of zoals een Rode Duivel ons toevertrouwde tijdens de WK-kwalificaties: “Henry? Die stoeft vooral over zijn verleden. Sommige jongens hangen aan zijn lippen en houden niet op met vragen stellen.” Anderen, zoals de Rode Duivel in kwestie, hadden weinig met die verhalen", klinkt het in de krant.

Al heeft hij ook wel zijn waarde. "Officieel concentreert hij zich tijdens deze wereldbeker op de aanvallende stilstaande fases - waar tot nu toe alleen een owngoal van Brazilië uit volgde. Maar Henry is meer. Om te beginnen is hij een voetbalfreak. De anekdote van Romelu Lukaku in The Player's Tribune - dat Henry zelfs naar matchen in de Duitse tweede klasse kijkt - is geen grap. Titi is een voetbalveelvraat. Hij is ook een liefhebber, een tikje romanticus", aldus Het Nieuwsblad.

"Hij weet als enige wat het is, de halve ­finale van een WK spelen. Als België de wereldtitel pakt, valt de vraag van een Franse journalist al te voorspellen: “Had Henry zijn aandeel ?” Voor een zeker percentage wel. Alle beetjes helpen."

Poll: Denk jij dat Henry van grote waarde is voor de Rode Duivels?

TAGS  I  Rode Duivels  I  Henry

donderdag 28 maart 2024

woensdag 27 maart 2024

dinsdag 26 maart 2024

maandag 25 maart 2024

zondag 24 maart 2024